Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σοκ: ποιος άλλος πέρα από τον Άνθιμο συμμετείχε στον Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου; Προσοχή: δεν μιλάμε για ιερέα

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη από το Σάββατο του Λαζάρου και δεν θα επιστρέψει πριν τη Μεγάλη Πέμπτη στην Θράκη, ωστόσο χθες εμφανίστηκε στο Φανάρι κάποιος που του... ζήλεψε την δόξα, πήρε την κουτάλα και άρχισε να... γυρίζει



                          ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ






Το Σάββατο του Λαζάρου, 7 Απριλίου 2012, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να συμμετάσχει ως επίσημος αντιπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εκδηλώσεις για την Παρασκευή (έψηση) και τον Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου. Ο Καθαγιασμός του Αγίου Μύρου είναι μία ακολουθία που τελείται κάθε 10 χρόνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Οι εκδηλώσεις της παρασκευής και του καθαγιασμού διαρκούν από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε οι αντιπρόσωποι των Εκκλησιών παραλαμβάνουν ανάλογη ποσότητα καθαγιασμένου Αγίου Μύρου για την κάλυψη των εκκλησιαστικών αναγκών τους. Ο Μητροπολίτης μας θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη με το Άγιο Μύρο την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα.

Την Κυριακή των Βαΐων, 8 Απριλίου 2012, ο Μητροπολίτης Άνθιμος έλαβε μέρος στον Καθαγιασμό και στην έψηση του Αγίου Μύρου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ ανέγνωσε και σχετικό με την τελετή Ευαγγέλιο.

Χθες Μεγάλη Τρίτη πήγε στο Άγιο Μύρο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Τώρα, αγνοούμε αν αυτό είναι για καλό ή για κακό. Το ερώτημα μας απασχολεί ως προς τη χώρα - για τον ίδιο ποσώς μας ενδιαφέρει...

.