Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Στη Σαμοθράκη σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που βρέθηκε χθες (ξανά) στην Αλεξανδρούπολη

Εγραψε και στο twitter του ότι ελπίζει να δει καλούς φίλους στην πρωτεύουσα του Έβρου, τους οποίους πρόλαβε και έκανε τα χρόνια που υπηρέτησε στην πόλη 
                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Στη Σαμοθράκη θα μεταβεί σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των πέντε Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Θεόδωρου, Γεώργιου, Μιχαήλ και Γεώργιου εκ Σαμοθράκης. Όλοι οι άγιοι κατάγονταν από τη Σαμοθράκη εκτός από τον Μιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από την Κύπρο.

Όταν έγινε η επανάσταση του 1821 επέδραμαν πολλοί Τούρκοι από τις γύρω περιοχές στη Σαμοθράκη και κατέσφαξαν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, ιδιαίτερα τους άνδρες, τις δε γυναίκες και τα παιδιά τους πούλησαν σκλάβους σε διάφορα μέρη από την πατρίδα τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι Άγιοι μάρτυρες, οι οποίοι σκλαβώθηκαν και με τη βία αρνήθηκαν τον Χριστό και έγιναν μουσουλμάνοι. Μάλιστα ο Μανουήλ ο οποίος πουλήθηκε στην Αίγυπτο, έμαθε και την αραβική γλώσσα και επιδόθηκε στη μελέτη του Κορανίου και των άλλων βιβλίων των Αράβων. Μαρτύρησαν στη Μάκρη της Θράκης στις 6 Απριλίου 1835, Δευτέρα του Θωμά.


Από χθες πάντως ο Μιχάλης Κωσταράκος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα. Αλλωστε αυτή είναιη Πόλη που αγάπησε μετά την Θεσσαλονίκη και έκανε φίλους όλους τους πολίτες και όχι μόνο Αξιωματικούς και Οπλίτες ! 

Τώρα όποιος πιστεύει οτι δεν θα ρίξει και καμιά επιθεώρηση στις μονάδες ...Έχει μαύρα μεσάνυχτα 

Ο ίδιος έγραψε στο TWITER την Παρασκευή: 

Αύριο πηγαίνω Αλεξ/πολη για να γιορτάσω την Κυριακή την μνήμη των 5 Νεομαρτύρων στη Σαμοθράκη.Ελπίζω να προλάβω να δώ αγαπημένους φίλους...