Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η Κομισιόν καταγγελει απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στον Έβρο και επιπλήττει την Ελλάδα ότι μας δίνουν χρήματα και δεν τα παίρνουμε!!!

"Υποστηρίζουμε την Ελλάδα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά την κύρια ευθύνη την έχουν οι ελληνικές αρχές", δήλωσε η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ
ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ;


"Η Κομισιόν υποστηρίζει και θα υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά την κύρια ευθύνη την έχουν οι ελληνικές αρχές", δήλωσε η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ.

Περίπου 310 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν ήδη να δοθούν προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, αλλά οι ελληνικές αρχές εμφανίζουν δυσκολία στην απορρόφηση αυτών των κονδυλίων, αποκάλυψε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Η ίδια αποκάλυψε ακόμη ότι, από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα κοινοτικοί εμπειρογνώμονες, με σκοπό να βοηθήσουν τη χώρα στην απορρόφηση αυτών των κονδυλίων.

Η επίτροπος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στον Έβρο και σημείωσε ότι, η Ελλάδα, στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, θα πρέπει να λειτουργεί με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η κ. Μάλστρομ, την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος την έχει η Ελλάδα και οι ελληνικές αρχές.

Μιλώντας για λογαριασμό του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Δανός υπουργός Μόρτεν Μπόνσοβ διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία πρόοδος στο θέμα της προώθησης των αιτήσεων ασύλου των λαθρομεταναστών και χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο το νέο της μελετώμενης κατασκευής ενός νέου κέντρου υποδοχής μεταναστών στον Έβρο.

.