Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η Ξάνθη δεν χαρίστηκε στον Εργοτέλη που είπε το «πικρό» αντίο

Σώθηκε η Κέρκυρα του εβρίτη Θανάση Τσιγκα, στην Β΄Εθνική πέφτει και ο Παναιτωλικός του κομοτηναίου Χουσεΐν Μουμίν και φυσικά η Δόξα Δράμας
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ 
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΤ




«Αντίο» στη Σούπερ Λίγκα μετά από έξι συνεχόμενες σεζόν είπε απόψε ο Εργοτέλης. Οι Κρήτες ηττήθηκαν 4-2 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος και αποχαιρέτησαν την κατηγορία, μένοντας στην 14η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Μάνταλος στο 67΄, ο Σουάνης στο 75΄, ο Τσουμάνης στο 81΄ και ο Αλτιπαρμακόβσκι στις καθυστερήσεις πέτυχαν τα γκολ των «ακριτών», ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν ο Τζούνιορ στο 72΄ και ο Λεάλ στο 86΄.

Μπορεί η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να ήταν αυτή που «καιγόταν» για βαθμούς, όμως ήταν οι «ακρίτες» αυτοί που στάθηκαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε κάποιους νεαρούς παίκτες στην ενδεκάδα. Ενα καλό σουτ του Βλαχοδήμου στο 12΄, το οποίο απέκρουσε ο Καβουσάκης, και δύο σουτ του Μαρσελίνιο ήταν οι αξιόλογες στιγμές των γηπεδούχων στο διάστημα αυτό. Ο Εργοτέλης ανέβηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, αλλά η κεφαλιά του Σασιασβίλι στο 36΄ έφυγε μόλις άουτ, ενώ το σουτ του Μπέτο στο 43΄ βρήκε σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν.

Οι Κρήτες προσπάθησαν να φτάσουν στο πολύτιμο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το άγχος ήταν φανερό πως «βάραινε» τα πόδια τους. Ετσι, δεν κατάφεραν να φτάσουν απειλητικά στην αντίπαλη εστία, ενώ αντίθετα ήταν η Ξάνθη που άνοιξε το σκορ στο 67΄, με δυνατό σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν γρήγορα, στο 72΄, με ωραίο σουτ του Τζούνιορ, και έχασαν σπουδαία ευκαίρια στο 74΄ με τον Φραγκουλάκη, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Σουάνης έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ξάνθη. Ο Εργοτέλης βγήκε όλος μπροστά και στο 81΄ ο Τσουμάνης διαμόρφωσε το 3-1 και τα πάντα τελείωσαν. Ο Λεάλ μείωσε προσωρινά με διαγώνιο σουτ στο 86΄ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλτιπαρμακόβσκι «έγραψε» το τελικό 4-2.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες:
Φραγκουλάκης, Τζανακάκης

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ (46΄ Τσουμάνης), Βάλλας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (69΄ Πόι), Βλαχοδήμος (60΄ Σουάνης), Σταθάκης, Φλίσκας, Μάνταλος, Αλτιπαρμακόβσκι.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου):
Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Κυριακίδης, Τζανακάκης (80΄ Ολίσε), Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ (5΄ Μπέτο), Σαρρής, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Χαντί (64΄ Λεάλ), Φραγκουλάκης.