Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στο Μπαλουκλί ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Ιερούργησε στο Ιερό ιστορικό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με την ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στο Ιερό ιστορικό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, στην Πόλη και προέστη της πανηγύρεως, ύστερα από πρόσκληση του Ηγουμενεύοντος Σεβ. Μητροπολίτου Σασίμων κ. Γενναδίου. Συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Συνάδων κ. Διονύσιος. Στη Θεία Λειτουργία έψαλε ο χορός των ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Πατρών.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Μητέρα Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της και σημείωσε τους άρρηκτους δεσμούς της ακριτικής Μητροπόλεως Διδυμοτείχου με το Σεπτό Οικουμενικό Κέντρο και εξεδήλωσε τη συγκίνησή του διότι διακονήσας ως διάκονος και πρεσβύτερος επί μία δεκαετία εις τον εν Αθήναις Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (οδού Ακαδημίας) αξιώθηκε να ιερουργήσει στο Ναό της στο Μπαλουκλί.

Το Σεβασμιώτατο συνώδευαν οι εκ των κληρικών της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας, ο Αρχιδιάκονος Ανδρέας Αϊντινίδης και ο Διάκονος Γαβριήλ Χειμώνας.

.