Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Απίστευτο! Εβρίτες έχουν αγοράσει διαρκείας για να βλέπουν τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ!

Πηγαίνουν βδομάδα παρά βδομάδα στην Αδριανούπολη, αφού είναι κομματάκι μακριά να τρέχουν στην Καβάλα και την Δράμα που είναι οι πιο κοντινοί προορισμοί για να βλέπουν τις ελληνικές ομάδες

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Μπορεί για κάποιον Εβρίτη το να παρακολουθήσει μία αναμέτρηση Α1 ανδρών του Ελληνικού πρωταθλήματος να είναι αρκετά δύσκολο, καθώς πιο κοντινή ομάδα είναι αυτή της Καβάλας, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την Α1 Τουρκίας. καθώς η Αδριανούπολη είναι ένας πολυ κοντινός προορισμός και έχει μάλιστα ομάδα στην Α1 Τουρκίας. Έτσι λοιπόν, δεν είναι λίγοι οι ¨Μπασκετόφιλοι¨ από τον Βόρειο Έβρο, που όχι μόνο παρακολουθούν αναμετρήσεις της Ολιν, αλλά εχουν και διαρκείας.
Έτσι λοιπόν, η αγωνιστική απραξία στα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, μας ώθησε στο να μεταβούμε στην Αδριανούπολη για να παρακολουθήσουμε το επίπεδο της Α1 Τουρκίας. Με αφορμή λοιπόν την αναμέτρηση OLIN Edirne-Aliaga Petkim, το thrakisport.gr βρέθηκε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη γειτονική Αδριανούπολη. Οι γηπεδούχοι θέλανε πάσει θυσία τη νίκη, προκειμένου να αποφύγουν περιπέτειες σχετικά με την παραμονή, οι φιλοξενούμενοι θέλανε τη νίκη για να μπούνε στα play off και τελικώς τα κατάφεραν, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα της Αδριανούπολης στον βαθμολογικό πίνακα.

Σε γενικές γραμμές, το επίπεδο δεν διαφέρει κατά πολύ με το αντίστοιχο του ελληνικού πρωταθλήματος στο θέμα της εικόνας. Ωστόσο στην οργάνωση, σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, καθώς εκεί ούτε το μέλλον των ομάδων είναι αβέβαιο , ούτε και αγωνίζονται απλήρωτοι αθλητές. Πάντως τα απρόοπτα δεν έλειπαν, καθώς στα μέσα της τρίτης περιόδου έγινε διακοπή ρεύματος, που είχε ως αποτέλεσμα τη δεκάλεπτη διακοπή ενώ 3΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των γηπεδούχων αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έχασε τις αισθήσεις του, χάνοντας έτσι το δραματικό τέλος.

Πάντως αξίζει για κάποιον που βλέπει μπάσκετ, να παρακολουθήσει έστω και μία φορά αναμέτρηση της τοπικής Ολίν στην Αδριανούπολη, που παρουσιάζεται φέτος αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/