Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές στις Φέρες

Κατά τη διάρκεια
οργανωμένης αστυνομικής
επιχείρησης και ενώ
προωθούσαν στην χώρα μας
15 μη νόμιμους μετανάστες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνελήφθησαν χθες (1-4-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Φερών, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδική Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35 και 22 ετών και δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 33 και 24 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και έξι (6) υπήκοοι Ιράκ.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερες έρευνες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, στην παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, να μεταφέρουν από την Τουρκία στη Χώρα μας, με τη χρήση δύο (2) φουσκωτών βαρκών, μια ομάδα δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών.

Στη συνέχεια οδήγησαν την ομάδα των διακινούμενων, με τα πόδια, σε αγροτική οδό των Φερών, όπου τους εγκατέλειψαν, με σκοπό να επιστρέψουν στην Τουρκία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, διότι επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψη ο 22χρονος υπήκοος Ιράκ, προέβαλε σθεναρή αντίσταση, απειλώντας τους αστυνομικούς, με πλαστικό κοπίδι, το οποίοι είχε μήκος λάμας 6 εκατοστών.

Η σχετική δικογραφία για την περίπτωσης του 22χρονου, περιλαμβάνει και τις παραβάσεις του νόμου περι όπλων και της αντίστασης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) φουσκωτές βάρκες, ένα (1) πλαστικό κοπίδι και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

.