Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Κομοτηναίος βρήκε το ποδήλατό του πέντε χρόνια μετά!

Του το είχαν κλέψει το 2007 και το εντόπισε σε συνεργείο όταν πήγε να φτιάξει το νέο του δίκυκλο και έπεσε πάνω στο... παλιό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το αγαπημένο του ποδήλατο, που είχε κλαπεί από το 2007 βρήκε συμπολίτης μας πριν από λίγες ημέρες.


-Πήγε να φτιάξει το νέο του ποδήλατο σε συνεργείο και έπεσε πάνω στον κάτοχο του παλιού που είχε πάει για το απαραίτητο σέρβις και αυτός.

-Αγαπάει όμως ο θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

-Τον ρώτησε που το βρήκε, για να λάβει την απάντηση ότι το αγόρασε από τον τάδε και ξετυλίγοντας το γαϊτανάκι των αγοροπωλησιών χωρίς επίσημα έγγραφα, έπεσαν και σε ονόματα υπεράνω υποψίας.

-Ανένδοτος ο παθών ζήτησε από το συνεργείο να κρατήσει εκεί το ποδήλατο και τον κάτοχο, ειδοποίησε την ασφάλεια και πήγε σπίτι του να προσκομίσει το πωλητήριο για να αποδείξει ότι το ποδήλατο είναι δικό του.

-Γιατί και τα ποδήλατα ακόμη δυστυχώς για τους κλέφτες, διαθέτουν σειριακό αριθμό για ταυτοποίηση.

-Μέχρι όμως να φτάσει η ασφάλεια και να φέρει τα έγγραφα ο παθών, ο φοβισμένος νέος ιδιοκτήτης που επέμεινε ότι έχει και αυτός τα απαραίτητα έγγραφα την έκανε Λούης και εξαφανίστηκε.

-Δεν θέλησε βέβαια να τον κυνηγήσει ούτε πραγματικά – ούτε δικαστικά και το θέμα διευθετήθηκε αποκτώντας πάλι το παλιό του ποδήλατο.

-Πάντως πολλά θύματα που έζησαν παρόμοιες καταστάσεις μιλούν για γνωστό κύκλωμα κλοπής και αγοροπωλησιών κλεμμένων ποδηλάτων, που είναι εύκολη λεία και έχει γίνει μάστιγα στην πόλη μας.

-Τα κλέβουν ακόμη και μέρα μεσημέρι, αν δεν τα προφυλάξουν επαρκώς οι ιδιοκτήτες τους.

-Και φυσικά οι παθόντες δεν μπορούν να μπαίνουν στο κόπο να κυνηγήσουν δικαστικά τέτοιες υποθέσεις, αφού το κόστος είναι πολύ μικρό και η διαδικασία χρονοβόρα και χρειάζονται βέβαια επαρκή στοιχεία για να καταγγείλεις συγκεκριμένα και με ονόματα.
 
 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/