Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εκστρατεία για τη διάσωση της Βιβλιοθήκης Ξάνθης στη Γιορτή Βιβλίου της Αθήνας

Ξεκίνησε τις παραμονές 
των εκλογών και θα έχει
διάρκεια ως τις 20 Μαΐου 
στο Πεδίον του Άρεως


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Η βιβλιοθήκη της Ξάνθης θα ενισχυθεί από την πρωτοβουλία της Γιορτής Βιβλίου που γίνεται στο Πεδίο του Άρεως, από τις 4 Μαίου και μέχρι τις 20 Μαΐου.



Η γνωστή διοργάνωση του Συλλόγου Εκδοτών Αθηνών που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στην Αθήνα, έχει κεντρικό σύνθημα «Με διάβασες; Χάρισε με! Δώστε ένα βιβλίο, Σώστε μια βιβλιοθήκη».


Σύμφωνα με την πρόεδρο των Βιβλιοθηκονόμων, Χριστίνα Κυριακοπούλου, έχει παρατηρηθεί διπλασιασμός στις επισκέψεις στις βιβλιοθήκες, αλλά και πτώση 50% στις πωλήσεις βιβλίων. Κάπως έτσι προέκυψε το φετινό μήνυμα, αλλά και η ιδέα να συγκεντρώσουν βιβλία για να σταλούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης.


Εκτός από τη Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης, βιβλία θα δοθούν στα Νοσοκομεία Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, επίσης στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τοο Γυμνάσιο-Λύκειο Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.


Η πρωτοβουλία αυτή, άγνωστο πως προέκυψε, απαντά στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η Βιβλιοθήκη της Ξάνθης εδώ και αρκετά χρόνια, σε όλες τις κατηγορίες των τόμων της.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/