Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Mε μήνυμα στο facebook σχολίασε το αποτέλεσμα ο Ιλχάν Αχμέτ

Είναι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών στην Θράκη και απέφυγε το βράδυ της Κυριακής να εμφανιστεί οπουδήποτε για να κάνει δηλώσεις


Συγκέντρωσε τους ίδιους περίπου ψήφους με τον Αχμέτ Χατζηοσμάν, αλλά δεν εκλέγεται βουλευτής λόγω μη εισόδου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή


          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Με ένα μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ιλχάν Αχμέτ επέλεξε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των φετινών εκλογών, αφού τη βραδιά των εκλογών ήταν στην κυριολεξία άφαντος από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας, όπου συνηθίζεται να συγκεντρώνονται νικητές και χαμένοι για να κάνουν δηλώσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης. Το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής και στη συνέχεια επέλεξε να μείνει μακριά από το κέντρο των εξελίξεων, δηλαδή την πρώην Νομαρχία, και να παρακολουθήσει με φίλους και δικούς του ανθρώπους τη ροή των αποτελεσμάτων.

Ο ίδιος ήταν αισιόδοξος στις επαφές του με τον κόσμο κατά την προεκλογική περίοδο και η αισιοδοξία του αυτή επιβεβαιώθηκε με το άνοιγμα της κάλπης, αφού στην καταγραφή των σταυρών ακουγόταν συνεχώς το όνομά του. Ο Αχμέτ Ιλχάν αναδείχθηκε πρώτος με 10.569 σταυρούς, ελάχιστους λιγότερους από αυτούς που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Αχμέτ Χατζηοσμάν με το ΠΑΣΟΚ, ένας αριθμός που τον κατέταξε πρώτο πανελλαδικά ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο κ. Ιλχάν άφησε χιλιάδες ψήφους πίσω τους συνυποψήφιους του στη Ροδόπη, τον Χατζή Αμέτ Αδέμ με 588, την Μάγδα Γιαμουστάρη με 378, τον Νίκο Χατζηκωνσταντίνου με 282 και τον Χρήστο Μαχαίρα με 175. Κι όμως αυτή την μεγάλη προσωπική επιτυχία δεν μπόρεσε να την «εξαργυρώσει» με μία θέση στο κοινοβούλιο, αφού η Δημοκρατική Συμμαχία δεν κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.

Η εξέλιξη αυτή ανέτρεψε τα δεδομένα στη Ροδόπη και έτσι η τρίτη έδρα δόθηκε στο τρίτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και στον πρώτο σε σταυρούς Αϊχάν Καραγιουσούφ.
Ο εκλογικός νόμος ίσχυσε σε αυτήν την περίπτωση. Παρόλα αυτά ο Ιλχάν Αχμέτ βίωσε ένα αίσθημα αδικίας αφού με 10. 569 δεν κατάφερε να εκλεγεί, όταν άλλοι υποψήφιοι εκλέχτηκαν με το ένα τρίτο των δικών του σταυρών. Την αδικία αυτή την αποτύπωσε στο διαδικτυακό του μήνυμα, που ανάρτησε χθες το πρωί, όταν πλέον είχαν οριστικοποιηθεί τα πράγματα στο νομό. Το μήνυμα που μεταφράστηκε από την τουρκική γλώσσα ανέφερε τα εξής: «Οι ακροδεξιοί (Καμμένος και Σαμάρας), οι ναζί (Χρυσή Αυγή) και αυτοί που δεν πιστεύουν στην Ε.Ε. (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) να βρίσκονται μαζί σημαίνει ότι η οικονομία της μειονότητας θα πάει από το κακό στο χειρότερο, μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Για το καλό του λαού μας (σ.σ. μειονότητα) δηλώνω ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου και από δω και πέρα και ευχαριστώ αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας έφεραν στην πρώτη σειρά σα νομό σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων».

Ο Ιλχάν Αχμέτ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος, αλλά και ταυτόχρονα δικαιωμένος, αφού μπόρεσε να ξεχωρίσει πανελλαδικά, αλλά και τοπικά και όλοι να μιλούν για το μεγάλο αριθμό σταυρών που έλαβε παρόλο που το κόμμα του δεν είχε και ιδιαίτερο ρεύμα. Πάντως η υποψηφιότητά του συζητήθηκε και θα συνεχίσει να συζητείται όσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να καταλήξει σε επαναληπτικές εκλογές, όπου όλα μπορούν να ανατραπούν.





Πηγή:  http://www.xronos.gr/