Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Απόψε η Πέμη Ζούνη στην Ορεστιάδα


Το Θεατρικό Εργαστήρι Διόνυσος παρουσιάζει την γνωστή ηθοποιό και πρώην βουλευτή στο έργο του Άκη Δήμου "Αιώνες μακριά από την Αλάσκα", μαζί με τον συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει την Πέμη Ζούνη στο έργο του Άκη Δήμου "Αιώνες μακριά από την Αλάσκα". Μαζί της επί σκηνής και στο πιάνο ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.



Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, μόνο για δύο παραστάσεις: απογευματινή στις 7:00 και βραδινή στις 9:00 στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα), η Πέμη Ζούνη ερμηνεύει το «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» του Άκη Δήμου - από τους αγαπημένους της συγγραφείς και συνεργάτες, καθώς μαζί είχαν κάνει την επιτυχία «Η Μαργαρίτα Γκοτιέ ταξιδεύει απόψε».

Η γνωστή ηθοποιός επανέρχεται στη σκηνή με το μουσικοθεατρικό αυτό σόλο, αφηγούμενη τη ζωή μιας γυναίκας, της Βιολέτας και διανθίζοντας τις αναμνήσεις της με τραγούδια, παιγμένα ζωντανά στο πιάνο από τον συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου. Κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο για 70 λεπτά όπου χορεύει, τραγουδάει και ερμηνεύει έναν τύπο γυναίκας που γνωρίζει πολύ καλά, σε ένα είδος που κατέχει απόλυτα και που είναι συγγενές με αυτά της Μαργαρίτας Γκοτιέ και της Μπλανς Ντυμπουά (Ηρωίδες που ερμήνευσε με τεράστια επιτυχία κατά το παρελθόν και συγγενεύουν με το σημερινό της ρόλο). Γυναίκες πλάσματα ποιητικά... Η ιστορία μιας ήσυχης νυχτερινής γυναίκας, πίσω από τα τραγούδια, δίπλα στους έρωτες, βαθιά στην καρδιά της...

Η σκηνοθεσία είναι της ίδιας της Πέμης Ζούνη, η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και οι στίχοι του Άκη Δήμου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ειδικά για τις παραστάσεις στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Γενική είσοδος 10 €, Μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό) 6 €.

.