Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Υγιεινή διατροφή με προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές του Έβρου

Ημερίδα έκθεσης προϊόντων διατροφής αλλά και διαγωνισμού μαγειρικής διοργανώνεται σήμερα το πρωί στο Thraki Palace με συμμετοχή και πασίγνωστων σεφ


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ημερίδα διατροφής- διαγωνισμού μαγειρικής - έκθεσης προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης ΠΕ Έβρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ - ΠΕ Έβρου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διατροφής, η προβολή και ανάδειξη των προϊόντων και των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, η αξιοποίηση της δημιουργικής έκφρασης, των ανησυχιών και των προβληματισμών που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στην Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο THRAKI PALACE, θα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με την διατροφή, τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης τοπικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί, καθώς και παραγωγοί που επιθυμούν να προβάλλουν τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα τους.

Την Ημερίδα θα πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους: ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, η διευθύντρια και ο εκπαιδευτής του τμήματος μαγειρικής του ΟΤΕΚ - ΕΠΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων), διαιτολόγος - διατροφολόγος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Συνεταιρισμοί Γυναικών και Παραγωγοί του τόπου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.00–11.30: Δημιουργικό εργαστήρι υγιεινής διατροφής με τοπικά προϊόντα (οι μαθητές μαγειρεύουν σε ομάδες με τη βοήθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών και υπό την καθοδήγηση του Σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη)

11.30-11-45: Χαιρετισμοί:
• Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου Γεωργία Νικολάου
• Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γεώργιος Ούστογλου
• Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γεώργιος Κελεσίδης

11.45-12-45: Εισηγήσεις – συζήτηση με θέμα την υγιεινή διατροφή, τα προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας. Εισηγητές:
• Τζανάβαρλης Ιωάννης (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος)
• Μπαξεβάνης Γιάννης (Βραβευμένος Σεφ)
• Παπαδάκης Πασχάλης (Γεωπόνος Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου)
• Κακαλής Χρήστος (Πρόεδρος Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου)
• Φραγκούδη Ζωή (Εκπρόσωπος Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ»)

12.45-13.15: Παρουσίαση των παραδοσιακών συνταγών που μαγείρεψαν οι ομάδες των μαθητών στην Κριτική Επιτροπή.

13.15-13.30: Χοροί του τόπου μας που έχουν σχέση με τη διατροφή (από χορευτική ομάδα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Ρετσίδη Οδυσσέα)

13.30-13.45: Βράβευση των τριών (3) καλύτερων συνταγών

13.45-14.30: Περιήγηση στα περίπτερα (σταντ) τοπικών προϊόντων - παραγωγών και παραδοσιακών συνταγών των αγροτουριστικών συνεταιρισμών Γυναικών Έβρου – πλούσιος μπουφές από παραδοσιακές συνταγές – δημιουργίες και τοπικά προϊόντα για όλους τους συμμετέχοντες.