Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μαθήτρια μούτζωσε τους Ντόλιο, Γεροντόπουλο, Νικολάου, Ούστογλου και τους... μητροπολίτες Άνθιμους στην παρέλαση της περασμένης Δευτέρας!!!

Το περιστατικό κατέγραψε και σχολίασε το e-evros με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση από την ίδια την μαθήτρια και φίλη της


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Με σχετική καθυστέρηση είναι αλήθεια, διαβάσαμε και εμείς ένα γαϊτανάκι δημοσιευμάτων στο e-evros με αφορμή όσα έγιναν στην παρέλαση της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.



Το πρώτο είχε ως εξής (την περασμένη Δευτέρα):



Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης τίμησαν σήμερα την επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό Κορμό παρακολουθώντας την μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτιστικών συλλόγων.

Και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, λίγο πρίν τις 13:00 το μεσημέρι μία μαθήτρια Λυκείου όταν περνούσε μαζί με το τμήμα της μπροστά από τους επισήμους, ύψωσε το χέρι της και τους μούτζωσε!

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, του βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ κο Ντόλιο, του βουλευτή Έβρου της ΝΔ κο Γεροντόπουλο, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κα Νικολάου, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του κου Ούστογλου, Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα.

Η εν λόγω πράξη της μαθήτριας είναι κάτι πρωτοφανές για την Αλεξανδρούπολη και φυσικά οι απόψεις διίστανται.  







Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε όμως αντιδράσεις και δεύτερο δημοσίευμα μια ημέρα μετά:


Σε συνέχεια του άρθρου μας Παρέλαση με 'χαιρετισμό' ανοιχτής παλάμης στην Αλεξανδρούπολη λάβαμε στο e-mail μας (info@e-evros.gr) δύο μηνύματα για τα οποία επιφυλασσόμαστε για την γνησιότητά τους. Όπως φαίνονται όμως το ένα είναι από τη μαθήτρια που απέδωσε το... βραβείο "ανοιχτής παλάμης" στους επισήμους και το άλλο είναι από μια "φίλη" της.

Εμείς (αν και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας τσιράκια της παραπληροφόρησης) σας τα παρουσιάζουμε ακριβώς όπως τα λάβαμε χωρίς να διορθώσουμε τυχόν ορθρογραφικά και συντακτικά λάθη.

Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι ενόχλησε η λέξη "πρωτοφανές".





Το πρώτο μήνυμα είναι από τη μαθήτρια και γράφει τα εξής:

Επώνυμο: η κοπελα με τη μουτζα
Όνομα: ελευθερια λογου και εκφρασης

Κείμενο: λοιπον δεν ξερω ποιος εγραψε αυτο το αρθρο αλλα ως ανθρωπος και μαθητρια που αναζητα το μελλον της μεσα απο ενα σχολειο και μια κοινωνια η οποια δεν ειναι καθολου γονιμη και ετοιμη να δεχτει εκδηλωσσεις αντιδρασης ,θελω να πω σε ολα εσας τα τσιρακια της παραπληροφορησης οτι δεν ειμαι κατα της εξουσιας απο βιτσιο εφηβικο και αγουρο. αλλα διοτι αυτοι οι χρηστες του σκληροτερου ναρκωτικου (της εξουσιας ) με αηδιαζουν με τον ιδιοτελη τροπο σκεψης τους και την ανυπαρκτη πλεον εθνικη και σοφρονιστικη πολιτικη που ακο λουθουν!.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΑΥΤΗΣ.



Το δεύτερο μήνυμα είναι από μία φίλη της μαθήτριας και γράφει τα εξής:

Επώνυμο: φιλη της μαθητριας
Όνομα: φιλη της μαθητριας

Κείμενο: εε, όχι λοιπόν, δεν είναι κάτι πρωτοφανές η πράξη της μαθήτριας! επειδή το 95% των κατοίκων της πόλης αυτής, του νομού αυτού, ζει με το μότο \"ησυχία, τάξη και ασφάλεια\" και είναι απολύτως ευχαριστημένο με το καθημερινό πήδημα που τρώει, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σιχαθεί πια, και το καθρεφτίζουν και στις πράξεις τους σταματώντας να γλύφουν και να μυξοκλαίγονται απο δω κι απο κει. Αλλά βέβαια, μην πει κανείς αλήθειες και φανεί η υποκρισία, θα ταράξει τα νερά της φανφαροπαρέλασης, θα σταματήσουν όλ α να \"κυλούν ήρεμα\". Να σημειωθεί φυσικά ότι πάλι καλά που δεν την είπατε και αλητάκι του δρόμου. Αλλά πώς εξάλλου, να\'ναι αλητάκι με 20 καθαρό;



.