Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εκδήλωση στην ορεινή Ξάνθη προς τιμήν των Ελλήνων Μουσουλμάνων πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων καθώς και δάσκαλοι με μαθητές 


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Γνωρίζεται ότι, την 11 Μαϊ 12 και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ωραίο της ορεινής Ξάνθης, εκδήλωση για τη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων Μουσουλμάνων, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Στγος Δκτης του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι εκπρόσωποι του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης, ο Ταξχος Δκτής της ΔΠΒ/Δ΄ΣΣ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου του Δήμου Μύκης, η εκπρόσωπος του Διευθυντή Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, λοιπές πολιτικές, αστυνομικές και θρησκευτικές αρχές καθώς και οι δάσκαλοι με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του χ. Ωραίου και οι κάτοικοι.

Πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων, από το Δκτή του Δ΄ΣΣ, τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Μύκης και από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξκών Π.Ε. Ξάνθη.

Ακολούθησαν ομιλίες για το νόημα της εκδήλωσης και τέλος παρατέθηκε καφές σε καφενείο του χωριού.

Τιμές αποδόθηκαν από το Λόχο Στρατιωτικής Μουσικής του Δ΄ΣΣ και Διμοιρία αποτελούμενη από μουσουλμάνους οπλίτες.

.