Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ποιος βουλευτής δηλώνει: "Θα είμαι η ενδέκατη έδρα της Θράκης στη Βουλή!"

Δηλώνει ότι θα καλύψει επάξια την έδρα που απέσπασε ο Πάνος Καμμένος στον Έβρο, ετοιμάζεται να ανέβει ταξίδι στην περιοχή μας και υποστηρίζει: "Αισθάνομαι βαθιά μέσα μου Θρακιώτης"
    ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ





Την υπόσχεση ότι θα λειτουργεί στο Κοινοβούλιο ως ο ενδέκατος βουλευτής της Θράκης, εφόσον φυσικά καταφέρει να επανεκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Α' Αθηνών, έδωσε στο «thrakinews.gr» ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Πανούσης. Μάλιστα, δείχνοντας άριστη γνώση για την κατάσταση των πολιτικών πραγμάτων στην περιοχή, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να κράτησε την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος και να αισθάνονται πολλοί ότι χάθηκε μια έδρα από την Θράκη, αλλά μπορούν κάλλιστα να αναπληρώσουν στο πρόσωπό μου αυτήν την "απώλεια", αφού μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην περιοχή αισθάνομαι βαθιά μέσα μου Θρακιώτης».

O κ. Πανούσης εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας και ήταν από τους βουλευτές που ορκίστηκαν στα μέσα του μήνα. Αποτέλεσε λοιπόν και αυτός μέλος της πιο σύντομης κοινοβουλευτικής περιόδου στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, αφού ως γνωστόν η Βουλή δυο εικοσιτετράωρα μετά την ορκωμοσία διαλύθηκε ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Παράλληλα, με την τοποθέτησή του στην κορυφή της λίστας, θα διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό του στην Βουλή, με αυξημένες τις πιθανότητες να το ξαναπετύχει, αφού τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα είναι ιδιαιτέρως υψηλά και αυτομάτως αναμένεται να δώσουν έδρες σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες του λεκανοπεδίου Αττικής.

«Είμαστε μια ήρεμη δύναμη. Δεν ασχολούμαστε με άλλα κόμματα. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ένα πρόγραμμα και στις θέσεις της ήταν να προσυπογράψουν και άλλοι, και μάλιστα και γραπτά, ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας και την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Σε αυτό δεν υπάρχουν περιορισμοί, αν εξαιρέσει κανείς τη Χρυσή Αυγή, αφού η ΔΗΜΑΡ λέει πως στις 18 Ιουνίου θα έχουμε κυβέρνηση. Και προσπαθεί να είναι η εγγύηση τόσο εκλογικά, όσο και μέσα από το λαϊκό αίσθημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, δεν υπάρχουν φιλίες, ούτε προνομιακή μεταχείριση κάποιου κόμματος», επισημαίνει ο κ. Πανούσης.

Ο πρώην πρύτανης του ΔΠΘ υποστηρίζει ότι την κύρια ευθύνη για το νέο στήσιμο της κάλπης την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όλες οι δημοσκοπήσεις και οι ερωτήσεις δείχνουν αυτό. Τους λόγους που δεν συμφώνησε τους γνωρίζει ο ίδιος. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι μπορούσε να γίνει κυβέρνηση. Αν είμαστε σε περίπου ίδια ποσοστά στις 17 Ιουνίου, τι θα γίνει; Θα πάμε σε τρίτες εκλογές; Εμείς λέμε "όχι". Μπορούν να γίνουν συγκλίσεις, μπορεί να υπάρχουν δεσμεύσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτή τη στιγμή, τα παιχνίδια κάποιων, σε αυτή την κρίσιμη φάση, για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους, είτε για να ανασυνθέσουν το κόμμα τους, είτε για να αναθεωρήσουν το πρόγραμμά του, έχουν πολύ λίγη σημασία».

Παρά τα χρόνια που έχει αποχωρήσει από την Κομοτηνή, εξακολουθεί να έχει αρκετούς δεσμούς με την πόλη αλλά και γενικότερα το γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρεται συχνά στα χρόνια του στην Θράκη αλλά και ότι ο Φώτης Κουβέλης τον επέλεξε να έρθει πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ορεστιάδα και να μιλήσει για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ σε μια πόλη της οποίας τυγχάνει επίτιμος δημότης, όπως άλλωστε και στην Κομοτηνή. Μάλιστα, ο «κ. καθηγητής» μας αποκάλυψε ότι ενδεχομένως το προσεχές σαββατοκύριακο να τον δούμε στην περιοχή μας, αφού έχει προσκληθεί σε συγκέντρωση αποφοίτων της Νομικής Σχολής που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή και στην οποία σκοπεύει να ανταποκριθεί, αν φυσικά του το επιτρέψουν οι προεκλογικές του υποχρεώσεις.

Ο κ. Πανούσης καταλήγει: «Η ΔΗΜΑΡ λέει "εντός του ευρώ, εντός της Ευρώπης και σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο με εθνικό στρατηγικό σχέδιο". Το να λες ότι θα πάω να κάνω επαναδιαπραγμάτευση χωρίς να έχεις ετοιμάσει όχι μόνο το σχέδιό σου, αλλά χωρίς να έχεις φτιάξει μία συμμαχία μέσα στην Ευρώπη, χωρίς να λειτουργεί η διπλωματία σου, είναι σαν να πέφτεις πάνω σε τοίχο. Αυτό το επισημαίνω για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι επικίνδυνος. Είναι σαν να έχει μέτωπο προς την Ελλάδα. Χρησιμοποιεί τη μαγκιά που αρέσει στον Έλληνα, η οποία όμως στην Ευρώπη και στα διεθνή φόρα μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλούς κινδύνους, και αυτά πρέπει να τα συνεκτιμάει ένα κόμμα».