Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Νέες καταγγελίες από τους Εβρίτες Συνοριοφύλακες

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την αναλγησία που επικρατεί στον τομέα της Υγείας και της Περίθαλψης
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Οι υπηρετούντες στα Συνοριακά Τμήματα του Έβρου καταγγέλλουν την αναλγησία που επικρατεί στον τομέα της Υγείας και Περίθαλψης.


Καταγγέλλουμε ότι εκτός των μειώσεων των αποδοχών μας σε οριακά επίπεδα και την φορολογική λαίλαπα που μας διέπει φέτος, με αποτέλεσμα την δυσκολία να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας, δεχόμαστε ένα ακόμη χτύπημα.

Ενώ δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι Γιατροί στον ΕΟΠΥ ιδιαίτερα στον Έβρο και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τις εξετάσεις, τις δικές μας και των οικογενειών μας, έρχεται και η διακοπή χορήγησης φαρμάκων με συμμετοχή.

Πληρώνουμε τους Γιατρούς για την περίθαλψη όπως και τα φάρμακα εξ ολοκλήρου παρά τις κρατήσεις που μας γίνονται κάθε μήνα για ‘’ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ΄΄.

Διερωτόμαστε λοιπόν :

Αυτή είναι η δωρεάν περίθαλψη του Κράτους προς τους ένστολους;

Αν είναι να τα πληρώνουμε όλα για ποιο λόγο οι κρατήσεις;

Αντί το κράτος να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, μιας και διαχειριζόμαστε τόσα χρόνια αυτήν την υγειονομική βόμβα, χωρίς να μας παρέχονται πολλές φορές ακόμα και τα απαραίτητα (γάντια, μάσκες, εξετάσεις δωρεάν και γενικά ο κατάλληλος εξοπλισμός προστασίας), έρχεται και μας απαξιώνει στον μέγιστο βαθμό . Μας ωθεί πιο βαθιά στην εξαθλίωση και στον εξευτελισμό.

Σαν συνδικαλιστικός φορέας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει όλους τους αρμοδίους για το πρόβλημα αυτό, καθώς και για πολλά άλλα, με αποκορύφωμα να είμαστε και οι πρώτοι πανελλαδικά που προχωρήσαμε την προηγούμενη χρονιά σε αποστολή εξωδίκου στον προηγούμενο φορέα υγειονομικής μας ‘’προστασίας’’ , τον ΟΠΑΔ.

Δεν θα διστάζουμε λοιπόν σε καμία περίπτωση να ασκήσουμε ξανά όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να προστατεύουμε όλα μας τα μέλη από τον εξευτελισμό. 

.