Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Απίστευτο!!! "Χάθηκε" η οικογενειακή μερίδα παίκτη της Εθνικής Ελλάδος από τα δημοτολόγια Δήμου της Θράκης!!!

Τώρα ο παίκτης δεν μπορεί να ανανεώσει το διαβατήριό του και μοιραία εγκατέλειψε την Εθνική αλλά και την Ελλάδα, περιμένοντας να μάθει πότε θα λυθεί (αν λυθεί) το πρόβλημα
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα Βόλεϊ για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Λιγκ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στην Κατερίνη και συνεχίζεται αυτές τις μέρες στην Ισπανία, ωστόσο δεν μετέχει σε αυτήν. Ο λόγος; Εξαφανίστηκε ως δια μαγείας η οικογενειακή του μερίδα από τα αρχεία του Δήμου Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει από πουθενά πιστοποιητικό γεννήσεως για να ανανεώσει το διαβατήριο του.


Ο λόγος για τον Ζένια Γκόρτσιανουκ που έφυγε την περασμένη εβδομάδα οριστικά από την Ελλάδα και επέστρεψε στην Ουκρανία γιατί το ελληνικό του διαβατήριο έληξε στις 22 Μαϊου και δεν ανανεώθηκε! Ο Ζένια μεγάλωσε από μωρό παιδί στην Κομοτηνή, όπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αγωνίζονταν ο πατέρας του με την μεγάλη ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, ενώ την ίδια περίοδο έπαιζε και στην (ακόμα πιο μεγάλη) Ορεστιάδα ο θείος του. Είναι από τα παιδιά με καταγωγή από την πρώην ΕΣΣΔ που γεννήθηκαν και γαλουχήθηκαν στην Θράκη, απέκτησαν ελληνική συνείδηση και όλα τα εχέγγυα για μια μεγάλη αθλητική καριέρα.

Τα τελευταία χρόνια άρχισε να ανεβαίνει σταθερά η απόδοση του νεαρού παίκτη, που την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε στον δευτεραθλητή Φοίνικα Σύρου, με αποτέλεσμα να έρθει και η κλήση από την Εθνική Ομάδα. Ωστόσο η οικογενειακή του μερίδα εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τον Δήμο Κομοτηνής και έτσι δεν μπορεί να πάρει από πουθενά. Ο Γκόρτσανιουκ ενημέρωσε γι' αυτή την εξέλιξη τόσο τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων Γιώργο Μανωλόπουλο και τους ομοσπονδιακούς προπονητές Αλέκο Λεώνη και Σωτήρη Δρίκο, καθώς είχε κληθεί στην Εθνική Ομάδα ενόψει Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Αφού όμως δεν έβγαλε άκρη, αναγκάστηκε να αναχωρήσει οδικώς για την Ουκρανία έχοντας την υπόσχεση από τους παράγοντες της ΕΟΠΕ πως θα τακτοποιήσουν το θέμα του. Φυσικά η ιστορία του Γκόρτσανιουκ δεν είναι πρόσφατη αλλά πολύ γνωστή ειδικά στον Μανωλόπουλο που τον είχε και παίκτη στον Ηρακλή. Ο παίκτης έχει απογοητευτεί και όπως είπε «το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν υπάρχει θέληση από την ΕΟΠΕ». Αλήθεια, υπάρχει; Έχουμε σαν Ελλάδα την δυνατότητα να διώχνουμε από τις Εθνικές Ομάδες και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα τέτοια ταλέντα, που δεν ήρθαν με «μεταγραφή» όπως κάποιοι άλλοι σε άλλα αθλήματα αλλά γεννήθηκαν, προπονήθηκαν και γαλουχήθηκαν αθλητικά στην Ελλάδα;