Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικό: Αμερικανικό ενδιαφέρον για εξαγορά της ΣΕΚΑΠ;

Η πρόθεση επενδυτή από 
την άλλη άκρη του Ατλαντικού 
φαίνεται να είναι δεδομένη, 
αλλά δεν έχει εκφραστεί επίσημα


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Εν μέσω πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας για εργαζόμενους και Διοίκηση, μια πληροφορία απόλυτα αξιόπιστη αναζοπυρώνει το ενδιαφέρον για τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία.



Οι πολιτικές εξελίξεις και η παρατεταμένη ακυβερνησία έχει οδηγήσει τους διοικούντες την ΑΤΕ, σε πλήρη αναβλητικότητα σε ότι αφορά στις αποφάσεις, με αποτέλεσμα όλες οι υποθέσεις, όπως και αυτή της πώλησης της ΣΕΚΑΠ, έχει «παγώσει». Άλλωστε, η ΑΤΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ότι αναβάλει τη Γενική Συνέλευση και τη δημοσίευση του Ισολογισμού, προφανώς, μέχρι να υπάρξει νέα κυβέρνηση.


Η πληροφορία που είναι δυνατόν να αλλάξει τα δεδομένα είναι η ύπαρξη αμερικανικού ενδιαφέροντος για τη ΣΕΚΑΠ. Οι προθέσεις αμερικανού επενδυτή να ασχοληθεί με την περίπτωση της ΣΕΚΑΠ φαίνεται να είναι δεδομένη αλλά δεν έχει εκφραστεί επίσημα. Αναμένεται πάντως ότι είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μετά τις εκλογές σε πιο επίσημο τόνο.


Αβεβαιότητα και στο Δ.Σ.
Ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε ουσιαστικά τέλμα, καθώς οι συζητήσεις και με την εταιρία Ηλίας Παπαδόπουλος έχουν «παγώσει» ενώ στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Δημήτρης Πράτσος, σε μια αποστροφή του λόγου του άφησε να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός έχει λήξει, για να το διαψεύσει στην επόμενη κουβέντα του, καθώς τίποτε τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΑΤΕ.


Δεν γνωρίζει η ΣΕΚΕ αλλά δεν απορρίπτει.
Τέλος, η μεγαλομέτοχος ΣΕΚΕ, δεν γνωρίζει για την ώρα τίποτε για το αμερικανικό ενδιαφέρον και δεν της έχει γίνει σχετική κρούση. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι πρόθεσή της είναι να συζητήσει σοβαρά με οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή ενδιαφερθεί, με στόχο να διευκολύνει την πώληση και τη διάσωση της Καπνοβιομηχανίας.

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/