Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Παρά την απόφαση του ΣτΕ, κόβει ρεύματα η ΔΕΗ στην Ξάνθη!!!

Αντιδράσεις από τα κόμματα της Αριστεράς για τις πρακτικές της διοίκησης της εταιρείας απέναντι σε όσους δεν έχουν πληρώσει μέσω των λογαριασμών το χαράτσι
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Αντιδράσεις προκαλεί το γεγονός ότι τα χρέη καταναλωτών της ΔΕΗ από το χαράτσι έχουν βεβαιωθεί στην Εφορία και η ΔΕΗ ξεκινά τις διακοπές ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή και ότι προχωρούν στις διακοπές ρεύματος καθώς η ΔΕΗ παρουσιάζει προβλήματα ρευστότητας. Αυτό προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις καθώς εν μέσω ακυβερνησίας και προεκλογικής περιόδου, δημιουργείται ένα κοινωνικό ζήτημα.


Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του έκανε λόγο για πολιτική εφοβισμού και τρομοκράτησης των οικογενειών, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. «Πρόκειται για ένα άδικο και βάρβαρο μέτρο που θα καταργηθεί άμεσα από το ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Νίκος Καλιαμπάκας. «Ενώ η κοινωνία υποφέρει πραγματικά, οι επιπτώσεις του Μνημονίου και της βάρβαρης και αποτυχημένης πολιτικής με το “χαράτσι” συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες» σημείωσε.


Ανακοίνωση ΚΚΕ για το Δροσερό

Το ΚΚΕ της Ξάνθης σε ανακοίνωσή του καταγγέλει διακοπές ρεύματος στο Δροσερό. Ειδικότερα αναφέρει:
«Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη επιχείρηση της ΔΕΗ την Πέμπτη 31 Μαϊου στο συνοικισμό του Δροσερού. Από τα χαράματα, στις 5 το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε δεκάδες οικογένειες στο Δροσερό. Στο νομό μας ήδη δεκάδες οικογένειες ζούνε στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι το ρεύμα, βασικό κοινωνικό αγαθό, αποτελεί εμπόρευμα και παράγεται και καταναλώνεται με βάση το κέρδος. Χιλιάδες οικογένειες που έχει να μπει μεροκάματο στο σπίτι τους για μήνες ή και χρόνια ζουν καθημερινά με το φόβο της διακοπής του ρεύματος από το σπίτι τους.

Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων του Δροσερού σε όποιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήσουν για να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα σε κάθε σπίτι, όπως έκανε και σε κάθε άλλη περίπτωση. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.»