Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έκανε ρεσερβέ στο Reverse η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Συμμετείχε με πενταμελή
επιτροπή υπό τον Καραλίδη 
στις εργασίες του 
Διαπεριφερειακού Σεμιναρίου 
του Ευρωπαϊκού Έργου


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Στις εργασίες του 6ου Διαπεριφερειακού Σεμιναρίου του Ευρωπαϊκού Έργου REVERSE (Ευρωπαϊκό Διαπεριφερειακό Πρόγραμμα INTERREG IVC) συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Το Διεθνές Σεμινάριο είχε ως θέμα τις «περιφερειακές πολιτικές για την διατήρηση και τη προστασία της βιοποικιλότητας στη Ευρώπη» και πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία από 22/5/2012 έως 24/5/2012. 



Τη Περιφέρεια - η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των υπόλοιπων εταίρων στην κατάρτιση των προτάσεων για τις γενικές κατευθύνσεις και τα σχέδια δράσης προς την Ε.Ε. - εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης κ. Φώτιος Καραλίδης και οι κ.κ. Λάμπρος Τσούργιαννης, Δημήτριος Τσιάνης, Κυριακή Χαραλαμπίδου και Δήμητρα Γώγου, μέλη της ομάδα έργου.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν μεταξύ των εταίρων οι τελικές μορφές των τριών χαρτών (charters) που εκπονούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και οι οποίες περιλαμβάνουν προτάσεις πολιτικών και σχέδια δράσης για την ανάπτυξη της γεωργίας, του τουρισμού και τον χωροταξικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με την προστασία και διατήρηση της βιοπικοιλότητας. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών, περιφερειακών και κρατικών φορέων της Εσθονίας (Υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος), της Γαλλικής Πρεσβείας καθώς και ακαδημαϊκοί.

.