Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Την αποζημίωση των αγροτών της Θράκης από την χαλαζόπτωση ζητά το ΚΚΕ

Σε αντίθεση όμως με τον Κοντό που έστειλε επιστολή, η Διαμάντω Μανωλάκου έσπευσε να συναντήσει από κοντά τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέων Μαραβέγια
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητή κ. Μαραβέγια είχε την Τετάρτη 30/5 η υπεύθυνη του τμήματος αγροτικής πολιτικής της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Η Διαμάντω Μανωλάκου έθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την έντονη χαλαζόπτωση σε πολλούς νομούς (Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Πιερία, Έβρο, Ροδόπη και αλλού) η οποία κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και του εφοδιασμού του μεταποιητικού τομέα, σε περίοδο ορατού κινδύνου άτακτης χρεοκοπίας της χώρας. Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε την άμεση εκτίμηση των ζημιών, την αποζημίωση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αγροτών, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα.

Επίσης εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τα εξής ζητήματα:
1. Την ανάγκη «κουρέματος» των αγροτικών χρεών των μικρομεσαίων αγροτών στις τράπεζες και πάγωμα των δόσεων όσο διαρκεί η κρίση.
2. Να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης(ΕΒΖ), να λειτουργήσουν τα εργοστάσια με δικά μας τεύτλα, καταπολεμώντας έτσι την ανεργία.
3. Να προσληφθεί το αναγκαίο εποχικό προσωπικό για τη δακοκτονία για να προστατευτεί η ποιότητα και ποσότητα του ελαιοκομικού τομέα.

Τέλος για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 η Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι θα φέρει χειρότερες μέρες στην αγροτιά, αφού προωθεί τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια των μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών μονάδων, καταστρέφοντας τους μικρομεσαίους, αλλά και θα μειώσει την παραγωγή, αφού η αποδέσμευση της επιδότησης από την παραγωγή θα συνεχιστεί.

Κάτι τέτοιο ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης θα έχει επίπτωση στην αύξηση της ανεργίας αλλά και στην επισιτιστική ασφάλεια του λαού.

.