Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Επίθεση Δαμιανού - Ιλχάν σε Πεταλωτή και Στυλιανίδη

Συνέντευξη τύπου με απαντήσεις και σχόλια-φωτιά στις πολιτικές εξελίξεις της Ροδόπης παραχώρησαν ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Ροδόπης και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνέντευξη τύπου με απαντήσεις και σχόλια-φωτιά στις πολιτικές εξελίξεις της Ροδόπης, με αφορμή την συνέντευξη τύπου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και τα μηνύματα του Γιώργου Πεταλωτή σε φίλους αλλά και σε... επιλεγμένους δημοσιογράφους, παραχώρησαν ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Ροδόπης Δάμων Δαμιανός και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ιλχάν Αχμέτ.

Τόσο ο κ. Δαμιανός, όσο και ο κ. Αχμέτ, καυτηρίασαν το γεγονός ότι πολιτικοί του διαμετρήματος των κυρίων Στυλιανίδη και Πεταλωτή, πανικόβλητοι και διακατεχόμενοι από πνεύμα απελπισίας, ο πρώτος μέσω της συνέντευξης τύπου την οποία ο κ. Δαμιανός χαρακτήρισε πιο έντιμη συμπεριφορά στην κοινωνία, σε σχέση με το επίμαχο μήνυμα του δεύτερου, απευθύνθηκαν στους Χριστιανούς πολίτες και του ζήτησαν την ψήφο τους, γιατί αν θα είναι Μουσουλμάνοι και οι τρεις βουλευτές ...τίθεται θέμα εκπροσώπησης των Χριστιανών και θέμα υγιούς λειτουργίας της Κοινωνίας και της... Δημοκρατίας. "Από το 1974 μέχρι και σήμερα πάντοτε εκλέγαμε βουλευτές Χριστιανούς και Μουσουλμάνους και ανάλογα με την δύναμη των κομμάτων και των εκλογικών νόμων που ίσχυαν, η αναλογία ήταν 2 προς 1, 1 προς 2, 2 προς 2, όταν μέχρι πριν το 1985 ο νομός Ροδόπης ήταν τετραεδρικός. Αυτή είναι η σύνθεση του πληθυσμού μας. Αυτά λοιπόν τα χρόνια ποτέ δεν απειλήθηκε η υγιής λειτουργία της κοινωνίας μας. Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. Οι βουλευτές ενός νομού είναι βουλευτές όλων των πολιτών και όχι των Χριστιανών ή των Μουσουλμάνων. Αυτά είναι πολιτικά φάουλ τα οποία τα πληρώνεις αργότερα."

Ο κ. Δαμιανός στηλίτευσε τη μέθοδο που ακολουθήθηκε από τους δυο υποψηφίους, οι οποίοι ήθελαν να είναι οι μοναδικοί και νικητές και να μην απειλούνται από κανέναν άλλο. Μάλιστα, προτιμούσαν να υπάρχουν στα ψηφοδέλτια αδύναμοι πολιτικά υποψήφιοι, οι οποίοι, απλώς θα συμπλήρωναν το ψηφοδέλτιο, χωρίς να τους απειλούν. «Εμείς καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει αποδραματοποιώντας την κατάσταση από το κλίμα φόβου που καλλιεργούν τόσο ο κ. Στυλιανίδης όσο και ο κ. Πεταλωτής. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η δράση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβαίνει σε πλειοδοσία ελπίδων. Επίσης, ακούστηκε από την πλευρά του και το μοίρασμα των ετών της βουλευτικής θητείας σε δύο και δύο σε Χριστιανό και Μουσουλμάνο. Αυτό δεν υπάρχει στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και η εναλλαγή της θητείας, είναι μια τακτική που την ακολουθούν οι Οικολόγοι», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Δαμιανός που επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει την χώρα στην Ευρωζώνη και θα συμβάλλει στο να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις 17/6.

Από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν εξέφρασε την έκπληξή του και την στενοχώρια του, γι' αυτά που άκουσε από τους κυρίους Στυλιανίδη, Πεταλωτή και ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Δεν αναγνωρίζω τις κινήσεις εκβιασμού και εθνικιστικών διλημμάτων ή ψευτοδιλημμάτων. Δηλαδή αν εκλεγούν τρεις Μουσουλμάνοι, αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκπροσωπούνται οι Χριστιανοί και το ότι αν εκλεγούν οι Χριστιανοί, δεν θα εκπροσωπούνται οι Μουσουλμάνοι. Επιτέλους αυτά έχουν περάσει και ας μην επιστρέφουμε σε αυτά», σημείωσε ο κ. Ιλχάν.

Ο ίδιος επίσης υποστηρίζει ότι απέρριψε πρόταση που του έκανε η κ. Μπακογιάννη, να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και να αναλάβει ως γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης! Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, στο ότι μίλησε με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, δεν του πρότεινε όμως να πάει σε άλλη περιοχή υποψήφιος για να μπει ο ίδιος πρώτος. «Το τηλεφώνημα έγινε, αλλά είχε άλλο περιεχόμενο. Ποιός είμαι εγώ που θα προτείνω τι θα κάνει ο κ. Στυλιανίδης. Πάντως ξεκαθαρίζω ότι και πρώτο να με τοποθετούσε η ΝΔ, δεν θα πήγαινα, διότι υπάρχουν με τον Αντώνη Σαμαρά, βασικές ιδεολογικές διαφορές». Καταλήγοντας επικέντρωσε ότι θα αφιερώσει τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη των αγροτών και στη δραστική μείωση των μεσαζόντων, που απομυζούν τον ιδρώτα τους. «Το 80% των πολιτών μου στη Ροδόπη είναι αγρότες. Έχουμε σχέδιο για την ανάδειξη των προϊόντων, την ίδρυση μικρών βιοτεχνικών μονάδων σε ότι αφορά τον καπνό ανατολικού τύπου, αλλά και άλλα προϊόντα. Έχουμε προτάσεις για τον τουρισμό και εγώ τονίζω δεν είμαι διακοσμητικό στοιχείο στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ιλχάν.

ΥΓ1: Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για το αν οι Μουσουλμάνοι ψηφίζουν ελεύθερα στις εκλογές, χωρίς να τους υποδεικνύουν ποιον να ψηφίσουν κάποιοι κύκλοι...απάντησε ότι αυτό δεν πιστεύει ότι γίνεται και αν γίνεται δεν έχει επίδραση...