Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στους κορυφαίους του Euro o "Τόρο"

Επιλέχθηκε από την ΟΥΕΦΑ ως υποψήφιος για την καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης και μάχεται με άλλους δύο για να καταλάβει την θέση του δεξιού μπακ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ



Μεγάλη τιμή για το ποδόσφαιρο της Θράκης και προσωπικά για τον Βασίλη Τοροσίδη αποτελεί η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να τον εντάξει στους υποψηφίους για την καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Ο ξανθιώτης είναι υποψήφιος μαζί με τους Ντεμπισί της Γαλλίας και τον Γκεμπρεσελασιέ της Τσεχίας υποψήφιος για την θέση του δεξιού μπακ, αν και όπως απέδειξε στον αγώνα με την Γερμανία, εξίσου καλά έπαιξε και στην αριστερή πλευρά όταν τον χρειάστηκε εκεί ο Φερνάντο Σάντος.

Η τιμή είναι μεγαλύτερη για την Εθνική Ομάδα, καθώς πέραν του Τοροσίδη, άλλοι δύο διεθνείς έχουν επίσης θέσει υποψηφιότητα για την κορυφαια ενδεκάδα. Πρόκειται για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη που είναι υποψήφιοι για την καλύτερη ενδεκάδα του Euro 2012, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Φερνάντο Σάντος είναι υποψήφιος για καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι της ΟΥΕΦΑ για κάθε θέση:

Τερματοφύλακες: Νόιερ (Γερμανία), Κασίγιας (Ισπανίας), Τιτόν (Πολωνία).

Αριστερό μπακ: Κόουλ (Αγγλία), Λαμ (Γερμανία), Άλμπα (Ισπανία).

Δεξί μπακ: Ντεμπισί (Γαλλία), Γκεμπρεσελασιέ (Τσεχία), Τοροσίδης (Ελλάδα).

Κεντρικοί αμυντικοί: Παπαδόπουλος (Ελλάδα), Λέσκοτ (Αγγλία), Πέπε (Πορτογαλία), Ράμος (Ισπανία), Χούμελς (Γερμανία), Άγκερ (Δανία).

Κεντρικοί μέσοι: Καραγκούνης (Ελλάδα), Τζέραρντ (Αγλλία), Μουτίνιο (Πορτογαλία).

Δεξία χαφ: Μπλαστσικόφσκι (Πολωνία), Τζαγκόεφ (Ρωσία), Γίρατσεκ (Τσεχία).

Επιτελικός μέσος: Πίρλο (Ιταλία), Ινιέστα (Ισπανία), Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία).

Αριστερό χαφ: Κρον-Ντέλι (Δανία), Σίλβα (Ισπανία), Πιλάρ (Τσεχία).

Επίθεση: Σεφτσένκο (Ουκρανία), Κασάνο (Ιταλία), Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία), Γκόμεζ (Γερμανία), Ρονάλντο (Πορτογαλία), Μάντζουκιτς (Κροατία).


Οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίζουν την ενδεκάδα ανά θέση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ. Όσο για την δική μας πρόταση; Τόρο δαγκωτό!!!