Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Οι χθεσινές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για Μουσείο Καπνού Ξάνθης, τον Ταφικό Τύμβο Πενταλόφου Ορεστιάδας και την βελτίωση των δρόμων σε Απαλό Έβρου και Ροδόπη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συνεδρίασε στην 11η για το 2012 τακτική του Συνεδρίαση στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 5 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.


Τα μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν την έκδοση ψηφίσματος που αφορά στον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών με βάση την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μια εγκύκλιος η οποία με την παρούσα μορφή της δεν συμβάλλει στον ακριβή και δίκαιο καθορισμό των περιοχών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ειδικότερα της ΠΕ Δράμας και της Θάσου.

Στην ίδια Συνεδρίαση τα μέλη του Συλλογικού Οργάνου αποφάσισαν την αποστολή ψηφίσματος σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος Καβάλας.

Στο ψήφισμα ζητείται η διατήρηση του παραπάνω Σταθμού και μάλιστα διατυπώνεται, στην βάση των υπαρχουσών συνθηκών, η περαιτέρω αναβάθμιση του.
Επίσης στη Συνεδρίαση συζητήθηκε, με την παρουσία του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα, η επερώτηση για την έγκριση από το ΥΠΕΚΑ των περιβαλλοντικών όρων που αφορά στην μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη ΠΕ Καβάλας – Ο.Ε.Δ.Α  Δυτικού Τομέα 

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ενέκριναν ακόμα την 2η Τροποποίηση του Προγράμματος ΚΑΠ ΠΑΜ-Θ, καθώς και τις Προγραμματικές Συμβάσεις για την «Κατασκευή πλωτών εγκαταστάσεων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας», την «Συγκρότηση Συλλογής και Μουσειολογικής - Μουσειογραφικής έρευνας – μελέτης για το Μουσείο Καπνού Ξάνθης» και την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο: «Ανασκαφικές εργασίες στον Ταφικό Τύμβο Πενταλόφου του Δήμου Ορεστιάδας», του Ν. Έβρου.

Επίσης ενεκρίθησαν Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν σε εκτέλεση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η επικαιροποίηση του κτηματολογικού πίνακα της απαλλοτρίωσης του έργου: «Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 τμήμα Αλεξανδρούπολη – Λουτρός – υποτμήμα Απαλός Λουτρός», στην Π.Ε. Έβρου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 11η Συνεδρίαση του ενέκρινε επίσης μελέτες που αφορούν σε έργα ΕΣΠΑ ΠΑΜΘ και πιο συγκεκριμένα για την Ε.Ο. Νο 2 και Ε.Ο. Νο 9 στην Π.Ε. Ροδόπης.

Τέλος τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισαν για θέματα λαϊκών αγορών και γνωμοδότησαν για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν σε έργα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων.