Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κοσμοσυρροή για την Κοινωφελή Εργασία στην Θράκη

Πολύς κόσμος μέσα και έξω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, καθώς οι προσλήψεις ξεκινούν σε τρία γκρουπ


    ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ;





Κοσμοσυρροή επικράτησε το πρωί της Δευτέρας έξω και μέσα από το Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης.
Τελικά ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν οι περίπου 500 επιλεγμένοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο της Ξάνθης.


Οι συγκεντρωμένοι που επιλέγησαν για το Δήμο Ξάνθης μέσω της ΜΚΟ Κέντρο Μέριμνας Παιδιού και Οικογένειας (ΚΜΟΠ) και όχι μέσω του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να τους γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Δήμου Ξάνθης για τις λεπτομέρειες της πρόσληψης και της απασχόλησής τους στα προγράμματα πεντάμηνης απασχόλησης.


Όπως κατέστη σαφές και στο Δήμο Ξάνθης το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν δίνεται η δυνατότητα να απασχοληθεί το προσωπικό σε βάθος 18 μηνών, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. 


Έτσι προκύπτει πρόβλημα γιατί οι ΟΤΑ είχαν υπολογίσει να καλύψουν μια σειρά από ανάγκες σε βάθος χρόνου ενώ στο προσεχές διάστημα, και ιδιάιτερα στους καλοκαιρινούς μήνες, θα υπάρξει συσσώρευση ενός μεγάλου αριθμού απασχολούμενων σε ομοειδή καθήκοντα.


Πάντως, οι αρμόδιοι του Δήμου αναφέρουν ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί ενώ όπως έγινε γνωστό οι προσκλήψεις θα γίνουν σε τρεις φάσεις: Στις 3, στις 16 και στις 23 Ιουλίου.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/