Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Είναι οριστικό: στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει για τον χρυσό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύθηκε στο "Διαύγεια" η απόφαση για προσβολή της απόφασης του υφυπουργού Πολιτισμού περί έγκρισης της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΠΘ 
ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ;
Στο Συμβούλιο Επικρατείας θα προσφύγει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για το έργο χρυσού στο Πέραμα, την ώρα που το με προσωρινή διαταγή του το Συμβούλιο της Επικρατείας διατάσσει την αναστολή κάθε εργασίας από την "Ελληνικός Χρυσός" στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αναθέτει το ζήτημα σε δύο από τους καλύτερους νομικούς και Λέκτορες του ΔΠΘ να αναλάβουν από κοινού την προσβολή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού περί έγκρισης της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» για το έργο χρυσού στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 113/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση νομικής υποστήριξης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας στον Χρήστο Δετσαρίδη, δικηγόρο Αλεξανδρούπολης και Λέκτορα Νομικής του ΔΠΘ και στον Αθανάσιο Τσιρωνά, δικηγόρο Αθηνών και Λέκτορα Νομικής του ΔΠΘ για την προσβολή με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ19/14861/740/14-02-2012 απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» για το έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα Νομού Έβρου» Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εισήγησή του μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης είχε τονίσει για ακόμη μία φορά ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κρίνοντας επί της ουσίας την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ότι λειτουργεί στην καταστροφή συνολικά του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των δημοτών».