Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ποδηλατική εκδρομή από την Ορεστιάδα στην Μικρή Δοξιπάρα

Διοργανώθηκε την Κυριακή από τον «Ρήσο»  και συνολικά διανύθηκαν 87 χιλιόμετρα.

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΟΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ;



Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ''Ρήσος'' εκμεταλλευόμενος τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών διοργάνωσε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ποδηλατική εκδρομή στην Μικρή Δοξιπάρα.

Συνολικά διανυθηκαν 87 χιλιόμετρα. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν: Ορεστιάδα-Βαλτος-Φυλάκιο-Χελιδώνα-Μ.Δοξιπάρα-Φυλάκιο-Ορεστιάδα.

Η έναρξη της εκδρομής έγινε λίγα λεπτά πριν τις 09:00 από την Ορεστιάδα έως το χωριό Φυλάκιο όπου και απολαύσαμε το πρωινό μας καφεδάκι σε παραδοσιακό καφενείο του χωριού. 
Στην συνέχεια πήραμε τον δρόμο για την Μικρή Δοξιπάρα και τον χώρο των ανασκαφών του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης ο οποίος χρονολογείται στους ρωμαϊκούς αυτοκρατορικούς χρόνους στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. 
Εντυπωσιασμένοι από τα ευρήματα των ανασκαφών γύρω στις 1 το μεσημέρι όλα τα μέλη του συλλόγου πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την Ορεστιάδα με μία ενδιάμεση στάση στο χωριό φυλάκιο όπου και απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου καθώς και τους ποδηλάτες Διδυμοτείχου για την συμμετοχή τους στην εκδρομή του συλλόγου αλλά και για την πειθαρχία και την δύναμη (ιδιαίτερα στις μικρές ανηφόρες), που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια της πορείας μας. 
θερμές ευχαριστίες τέλος στους ξεναγούς μας, για την πολύτιμη αρωγή τους, για την αναβάθμιση του πολιτισμικού μας επιπέδου. Ανανεώνουμε το ποδηλατικό μας ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη…