Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ολλανδία ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής

Συμμετείχαν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης, όπου δεν έχασαν την ευκαιρία να διαβάλουν την Ελλάδα 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 
ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ AZINLIKCA




Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ, Τζεμίλ Καμπζά και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, βρέθηκαν στο Ρόττερνταμ όπου συμμετείχαν στην ετήσια τακτική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης, που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής: 
«Τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος του Κατάρ, μεταξύ 14-16 Σεπτεμβρίου φιλοξένησε το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ.
Στη συνέλευση όπου συμμετείχαν πολλά μέλη από την Τουρκία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης εκπροσώπησαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και δημοσιογράφος, Τζεμίλ Καμπζά.
Στη συνέλευση που είχε ως θέμα: ¨Η σημασία της εκπαίδευσης για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην Ευρώπη¨ συζητήθηκαν λεπτομερώς τα ζητήματα των σχολείων, των ιεροσπουδαστηρίων, των πανεπιστημίων καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Ευρώπη,  να συμβάλλουν στην πρόοδο του Ισλάμ.
Στην συνέλευση όπου συζητήθηκε λεπτομερώς το ζήτημα της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τον τρόπο που γίνεται η θρησκευτική εκπαίδευση στη Δυτική Θράκη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι και η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.
ΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΒΛΑΝΑ
Τα μέλη που συμμετείχαν στη συνέλευση της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης, τέλεσαν την προσευχή της Παρασκευής μαζί με την τουρκική κοινότητα στο τέμενος του Μεβλανά που κατασκευάσθηκε με την χορηγία του τουρκικού Ιδρύματος Θρησκευμάτων στο κέντρο του Ρόττερνταμ. Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης μαζί με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στο Ρόττερτναμ, Τογκαν Οράλ άκουσαν το κήρυγμα του πρύτανη του Ισλαμικού Πανεπιστημίου, καθ. Δρ. Αχμέτ Ακγκιουντούζ. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους ομογενείς που διαβιούν στο Ρόττερνταμ.
ΕΝΑΡΞΗ
Η έναρξη της τακτικής συνέλευσης έγινε με ειδική δεξίωση μετά από το μεσημεριανό γεύμα της Παρασκευής στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο πρύτανης του ισλαμικού πανεπιστημίου, κος Δρ. Αχμέτ Ακγκιουντούζ, περιέραψε το ιστορικό της ίδρυσης του πανεπιστημίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ο Ακκγκιουντούζ δήλωσε ακόμη ότι η σωστή εκμάθηση και διδαχή του Ισλάμ μπορεί να γίνει μόνο μέσω της σωστής εκπαίδευσης και οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Ευρώπη έχουν επωμισθεί το σημαντικό καθήκον να βοηθήσουν τις δυτικές κοινωνίες να κατανοήσουν σωστά το Ισλάμ.
ΚΑΘ. ΔΡ, ΝΕΒΖΑΤ ΓΙΑΛΤΣΙΝΤΑΣ 
Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης και του ισλαμικού πανεπιστημίου του Ρόττερνταμ και πρώην μέλος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καθηγητής, Δρ. Νεβζάτ Γιαλτσίντας, περιέγραψε το ιστορικό της ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης και των σημαντικών καθηκόντων που έχει επωμισθεί για της σωστή προώθηση και διδαχή του Ισλάμ στην Ευρώπη».
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ» ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΜΠΑΚΡ ΡΙΕΓΚΕΡ
Κατά την ομιλία που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης, στο πλαίσιο της τακτικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι ο μοναδικός σκοπός της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης είναι να συγκεντρώσει υπό μία σκέπη όλους του μουσουλμάνους της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης περιέγραψε το βασικό σκοπό της εκπαίδευσης και πως θα πρέπει αυτός να ορίζεται ενώ πρόσθεσε ότι δεν αρκεί η γνώση αλλά χρειάζεται και η πράξη λέγοντας: «Εάν επιθυμείτε να μάθετε κάτι, πρέπει να το ερωτευθείτε. Εμείς ερωτευθήκαμε το Ισλάμ και τον Προφήτη».
Ο κος Ρίεγκερ υπογράμμισε ακόμη τη σημασία του να γνωρίζει κανείς τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ και να πράττει αντίστοιχα και δήλωσε ότι οι Μουσουλμάνοι της Ευρώπης πρέπει να γνωρίζουν καλά το Ισλάμ, να ζουν με βάση τις αρχές τους και να αποτελούν πηγή σωστής πληροφόρησης γύρω από το Ισλάμ. Ο Ρίεγκερ δήλωσε ότι η σωστή εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό.
ΓΙΑΛΤΣΙΝΤΑΣ: «ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»
Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης, καθηγητής, Δρ. Νεβζάτ Γιαλτσίντας, δήλωσε ότι το Ισλάμ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, ο Γιαλτσίντας επεσήμανε ότι το Ισλάμ είναι σημαντικό για την Ευρώπη από άποψη ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών αρχών ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην Ευρώπη διαβιούν 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν αυτό να το παραδεχθούν. Ο Γιαλτσίντας υποστήριξε δε ότι η Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Ένωση επωμίζεται βαρύ ρόλο που στόχο έχει να απαλείψει την εν λόγω στάση. Ο Γιαλτσίντας δήλωσε ακόμη ότι η στάση αυτή δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά εκφράζεται και στην πράξη κατά καιρούς, δίνοντας ως παράδειγμα τη δολοφονία του αμερικανού Πρέσβυ στη Λιβύη. Ο Γιαλτσίντας επεσήμανε το μοντέλο του Πολονεζκιόϊ στην Κωνσταντινούπολη, ως παράδειγμα της ανεκτικότητας με την οποία αντιμετώπιζαν οι Οθωμανοί τις αλλόθρησκες, αλλόγλωσσες και αλλόφυλες κοινότητες και δήλωσε ότι το Ισλάμ είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας.
Ο Γιαλτσίντας υποστήριξε ακόμη ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η λανθασμένη και προκατειλημμένη άποψη έναντι του Ισλάμ, είναι με την αύξηση του αριθμού των ευρωπαίων μουσουλμάνων με πανεπιστημιακή μόρφωση ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο που θα αναλάβει το ισλαμικό πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ, που είναι μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη.
Ο Νεβζάτ Γιαλτσίντας δήλωσε ακόμη ότι οι φοιτητές και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που θα φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ και θα διδαχθούν σωστά το Ισλάμ, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κάποια οικονομική βοήθεια μέσω υποτροφιών. Μετά από την ομιλία του, έκανε την έναρξη της εκστρατείας για τη μόρφωση των νέων, δωρίζοντας στο πανεπιστήμιο 500 ευρώ.
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΚΓΚΙΟΥΝΤΟΥΖ: «ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ»
Ο Ακγκιουντούζ αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του ισλαμικού πανεπιστημίου του Ρόττερνταμ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της μόρφωσης, δήλωσε: «Ισχυρός είναι αυτός που κατέχει τη γνώση».
Ο Ακγκιουντούζ δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον αναμένεται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αναγνώρισης του πανεπιστημίου που ιδρύθηκε το 1998 ενώ περιέγραψε ακόμη τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του πανεπιστημίου.
Ο κος Άκγκιουντούζ, υποστήριξε ακόμη ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να εισέλθουν σε διάλογο με τους ακολούθους των άλλων θρησκειών, για να εξασφαλισθεί όμως το εν λόγω περιβάλλον διαλόγου, θα πρέπει πρώτα να διασφαλισθεί το περιβάλλον διαλόγου μεταξύ των ίδιων των μουσουλμάνων.
«Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ»
Στη συνέχεια, ο καθηγητής, Δρ. Οζτζάν Χιντίρ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ισλαμική εκπαίδευση στην Ευρώπη στην ομιλία του με τίτλο «Η διαβίωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όντας μουσουλμάνος».
Ο Χιντίρ αναφέρθηκε και σε κάποια προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη αλλά και μεταξύ των μουσουλμάνων στην Ευρώπη και των μη μουσουλμάνων που διαβιούν σε αυτή. Δήλωσε ακόμη ότι οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Ευρώπη δεν έχουν πλέον καθεστώς πρόσφυγα αλλά είναι γηγενείς ευρωπαίοι μουσουλμάνοι και ως τέτοιοι, θα πρέπει να διασφαλίσουν το γηγενές ευρωπαϊκό Ισλάμ. 
Οι έννοιες Τουρκικό-Ισλάμ, Αραβικό-Ισλάμ και Ευρωπαϊκή Ένωση-Ισλάμ, αντικατοπτρίζονται και στην εκπαίδευση των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Ευρώπη. Περιέγραψε δε μέσω παραδειγμάτων τον τρόπο που μπορεί η σύγχυση μεταξύ των εννοιών αυτών να αντιμετωπισθεί με τη βοήθεια της σωστής μόρφωσης και μιας κοινής ισλαμικής ταυτότητας.
Αναφερόμενος στα προβλήματα μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων στην Ευρώπη, ο Χιντίρ επεσήμανε ότι τα ποσοστά ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη αυξάνονται ιδιαίτερα μετά από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε δε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης θα πρέπει να συσπειρωθούν για να βρουν λύσεις στο εν λόγω πρόβλημα.
Ο Χιντίρ δήλωσε ακόμη ότι το θέμα του κατά πόσο το Ισλάμ συνάδει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα που μπορεί ωστόσο να βρει μια λύση μέσω της σωστής ισλαμικής εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια, ο Αμπνταλχακίμ Άντερσον πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: «Η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων».
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κατά την τελευταία συνεδρία της συνέλευσης παρουσιάστηκαν διάφορες ειδήσεις σχετικά με την ισλαμική εκπαίδευση που εφαρμόζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Νεντίμ Καγιά παρουσίασε μάλιστα το σύστημα «διαδικτυακής εκπαίδευσης» εξ ονόματος του Salam World.
Ο Τζασσέμ αλ-Τζασίμ πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο: «Η εκπαίδευση σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον» εξ ονόματος του Ιδρύματος του Κατάρ, που ήταν και ο βασικός χρηματοδότης της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης.
Ο Αντέμ Κοτς από την Κύπρο που συμμετείχε στην συνέλευση παραχώρησε πληροφορίες σχετικά με τους μουσουλμάνους της Κύπρου.
Ο Μαλίκ Ρουζί παραχώρησε πληροφορίες σχετικά με το «Πρόγραμμα της Ανδαλουσίας» ενός ιεροσπουδαστηρίου που παρέχει ισλαμική εκπαίδευση στην Ισπανία. Ο Μπασίρ Σάλβα παρουσίασε μάλιστα σύντομο ντοκιμαντέρ με θέμα τη εκπαίδευση Κορανίου που προσφέρει το ιεροσπουδαστήριο στη Μαγιόρκα.
Ο Εμίρ Ελφίτς από το Κόσσοβο πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα το εκπαιδευτικό σύστημα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Νόβι Πάζαρ.
Κλείνοντας, ο Δρ. Ραμίζ Ζέκτζ από την Αλβανία, περιέγραψε το σύστημα της ισλαμικής εκπαίδευσης στην Αλβανία.
Η ετήσια τακτική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης έληξε με περιήγηση που διοργανώθηκε στο ισλαμικό πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ.
Τη συνέλευση παρακολούθησαν ο Πρέσβυς της Τουρκίας στην Ολλανδία, Ουγούρ Ντογάν, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Ρόττερνταμ, Τογκάν Οράλ, εκπαιδευτικοί και κάποιοι διπλωμάτες.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 
Η συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση προσκλήθηκαν ο μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ, Τζεμίλ Καμπζά.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης το τελευταίο έτος.
Στη συνέλευση, πέραν της συζήτησης που έγινε επί του προϋπολογισμού της Ένωσης, ο πρόεδρός της Ένωσης, Εμπού Μπακρ Ρίγκερ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Ένωση μπορεί να είναι μικρή με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά έχει μεγάλους στόχους. Επιπλέον, σχολιάστηκαν τα μελλοντικά σχέδια της Ένωσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Ευρώπη και επισημάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Ένωση αναζητά οδούς για τη λύση τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε το γεγονός ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών και δήλωσε: «Όλοι μας γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγαπητός μας Μουφτής, Ιμπραήμ Σερίφ, που βρίσκεται δίπλα μας. Εμείς ως Ένωση τα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε. Έχουν την υποστήριξή μας».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ
Στη συνέλευση όπου επισημάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Ένωση θα πρέπει να κατευθύνει τη μουσουλμανική νεολαία, λήφθηκε η απόφαση ίδρυσης ενός δικτύου εργασιών και γνωριμίας των νέων.
Όπως ανακοινώθηκε, το δίκτυο θα απευθύνεται στους μουσουλμάνους ευρωπαίους πολίτες και στοχεύει στη συγκέντρωσή των νέων επιστημόνων, πολιτικών και επιχειρηματιών μεταξύ 15-30 ετών, υπό μία στέγη.
Στη συνέλευση αποφασίσθηκε επίσης η διενέργεια μιας νέας εκστρατείας για την καλύτερη προβολή στα ΜΜΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης.
Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε ότι θα πρέπει να ιδρυθούν σύνδεσμοι επικοινωνίας της Ένωσης σε όλη την Ευρώπη και αποκάλυψε ότι το πρώτο γραφείο θα ιδρυθεί στο ισλαμικό πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ.
Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, μιλώντας στη συνέλευση περιέγραψε στους παρευρισκόμενους το νομικό καθεστώς της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας, αναφερόμενος σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνθήκη της Λοζάνης και τις διμερείς συμφωνίες.
Ο Ιμπραήμ Σερίφ περιέγραψε επίσης λεπτομερώς τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εκλεγμένες μουφτείες στη Δυτική Θράκη και παρουσίασε μάλιστα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τα μαθήματα Κορανίου που παραδίδονται σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο.
Ο Ιμπραήμ Σερίφ δήλωσε ακόμη ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είναι περισσότερο τυχεροί σε σχέση με τους μουσουλμάνους των Αθηνών και των λοιπών πόλεων, όσον αφορά στην ισλαμική εκπαίδευση και στην καθημερινή τους ζωή και επεσήμανε ότι η Αθήνα συνεχίζει να αποτελεί την μόνη πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει τέμενος.
Ο Ιμπραήμ Σερίφ δήλωσε ακόμη ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας προς το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους βρίθει προκαταλήψεων και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει υποστήριξη για τους μουσουλμάνους που διαβιούν έξω από τη Δυτική Θράκη και από το πλαίσιο της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Ο Ιμπραήμ Σερίφ αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών: «Εγώ και ο αείμνηστος μουφτής Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Αγκά, είχαμε πολλάκις καταδικασθεί για ιδιοποίηση του τίτλου του μουφτή » και υπενθύμισε ότι το ΕΔΑΔ δικαίωσε τους δύο μουφτήδες. Παρόλα αυτά τα προβλήματα συνεχίζονται.
Ο μουφτής, Ιμπραήμ Σερίφ δήλωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Ένωση επιθυμεί να πραγματοποιήσει την επόμενη συνέλευσή της στην Κομοτηνή, είναι διατεθειμένος να παράσχει τη φιλοξενία.
Οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Ένωσης που υποδέχτηκαν με χαρά τον Ιμπραήμ Σερίφ, δήλωσαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση του.
Όπως έγινε γνωστό, η επιλογή της χώρας όπου θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση του 2013 θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.