Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία μαθητών και διαμαρτυρία γονέων στην Ξάνθη

Εκλεισαν τα σχολεία, έκλεισαν και οι δρόμοι για το συλλαλητήριο σχετικά με την έλλειψη μαθητικών δρομολογίων στην περιοχή, την ίδια ώρα που γειτονικοί νομοί έλυσαν το πρόβλημα

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Πορεία στους δρόμους της πόλης και διαμαρτυρία που κατέληξε στην έδρα της Π.Ε. Ξάνθης πραγματοπίησαν μαθητές και γονείς της Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη μαθητικών δρομολογίων στην περιοχή.


Κλειστά παρέμειναν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ορεινής περιοχής και του κάμπου προκειμένου να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση οι μαθητές και οι γονείς, συνοδευόμενοι από καθηγητές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια και επιρρίπτουν την ευθύνη σε κάθε υπεύθυνο για την κωλυσιεργία που παρατηρείται. Οι γονείς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αναζητήσουν ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση αλλά ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή τους. Από την πλευρά της η Αυτοδιοίκηση σημειώνει ότι η όλη η υπόθεση εναπόκειται στην κεντρική εξουσία.


KTEΛ Ξάνθης: Ψίχουλα το 10% ενώ στη Ροδόπη λύσαν το πρόβλημα

Το ΚΤΕΛ από την πλευρά του σημειώνει ότι από τα συνολικά 21 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα, στην περιοχή της Ξάνθης αναλογούν 300.000 ευρώ για όλους τους μεταφορείς και, τελικά, στο ΚΤΕΛ θα φτάσουν περίπου 150.000 ευρώ, ουσιαστικά το 10% των οφειλομένων της πολιτείας απέναντί τους. Παράλληλα, όσο δεν υπάρχει δέσμευση για την αποπληρωμή των νέων δρομολογίων, το «χειρόφρενο είναι τραβηγμένο».

Από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θέμη Γεωργιάδη, επισημαίνεται ο κίνδυνος που επικρατεί για τους μαθητές μέχρι σήμερα, το γεγονός ότι το ποσό που εκταμίευσε την Τρίτη δεν φτάνει ούτε για το ΦΠΑ, τη στιγμή που ο ΦΠΑ αυξήθηκε πλέον από το 13 στο 23% ενώ στη Ροδόπη η κεντρική εξουσία έλυσε, ουσιαστικά, το πρόβλημα.