Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Διαψεύδει το ρεπορτάζ του Xanthipress κατάργηση στρατοπέδων στην Ξάνθη

Για το ένα της λίστας που δημοσίευσε ο γνωστός στρατιωτικός συντάκτης Δήμος Βερύκιος στο "Έθνος" δεν ξέρει τίποτα το Δ' σώμα Στρατού, για το άλλο αγνοείται ακόμα και την... ύπαρξή του!!!

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Στη λίστα με τα 82 στρατόπεδα που θεωρούνται υπό κατάργηση συμπεριλαμβάνεται, σε δημοσίευμα του κυριακάτικου τύπου, το στρατόπεδο «Στεφανίδη» της Ξάνθης καθώς επίσης και ένα άγνωστο στρατόπεδο που θεωρητικά βρίσκεται στην Ξάνθη, αλλά προφανώς έχει συμπεριληφθεί απο λάθος.


Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα το Στρατόπεδο Στεφανίδη, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων καταργείται. Η συγκεκριμένη πληροφορία προκάλεσε έκπληξη τόσο στους ανθρώπους του Δήμου Ξάνθης, όσο και σε αξιωματικούς του Δ’ΣΣ, όπου απευθύνθηκε το XanthiPress.gr

Η έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση μέχρι σήμερα σε επίσημο ή ανεπίσημο επίπεδο αλλά και ότι στο συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται σημαντικές εγκαταστάσεις που είναι αδύνατον να πάψουν να λειτουργούν, ενώ ήδη μετακινείται η πύλη σε ξεχωριστό σημείο προκειμένου να διέλθει η επέκταση της οδού Σάρδεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάποιο στρατόπεδο «Γιαννακούδη-Καρακατσάνη» εμφανίζεται να καταργείται αλλά τέτοιο στρατόπεδο στην Ξάνθη δεν υπάρχει και δεν γνωρίζει κάποιος αυτή την ονομασία στην ευρύτερη περιοχή. Ενδεχομένως η ανακρίβεια και η αμφιβολία που προκαλούν αυτές οι δύο περιπτώσεις να μαρτυρά και την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων.

Πάντως το στρατόπεδο «Αναλογίδη» της Σταυρούπολης, για το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι θα καταργηθεί, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί. Στην ίδια λίστα περιέχονται πολύ περισσότερα στρατόπεδα στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ