Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ενας όμιλος, πολλά τα προβλήματα για την Α' ΕΠΣ Εβρου που κάνει σήμερα πρεμιέρα

ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ

       ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
        ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
       ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ




Ξεκινά σήμερα η αγωνιστική δραστηριότητα στην ΕΠΣ Εβρου καθώς πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες η κλήρωση στις τρεις κατηγορίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου για την αγωνιστική περίοδο 2012-13, σε γνωστό ξενοδοχείο του Διδυμοτείχου. 

Η πρώτη κατηγορία επανέρχεται σε έναν όμιλο, από τον διαχωρισμό της σε δυο, ενώ τα οικονομικά προβλήματα και η κρίση χτύπησαν και το τοπικό  ποδόσφαιρο, αφού υπήρχε μεγάλη δυσκολία συμμετοχής ορισμένων ομάδων στα πρωταθλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της ΑΕΝ Χηλής από τη Δέλτα Εθνική από όπου υποβιβάσθηκε, έσβησε από τον χάρτη και τού τοπικού ποδοσφαίρου, αφού δεν δήλωσε συμμετοχή και δεν θα συμμετέχει σε καμία κατηγορία. Το Άλεξ θα συμμετέχει στην 1η κατηγορία αφού ο Ποντιακός δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην αμέσως επόμενη κατηγορία (2η) όπως και τα Λάβαρα, η Τραϊανούπολη και η Μάκρη.

Στην διάρκεια της κλήρωσης τα σωματεία της 1ης κατηγορίας  ψήφισαν πότε θέλουν να διεξάγονται τα παιχνίδια. Η ημέρα του Σαββάτου υπερίσχυσε.


Καραβασίλης: «Δυο όμιλοι από του χρόνου»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Καραβασίλης σε δηλώσεις του έδωσε το στίγμα για το τι πρέπει να περιμένουμε την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αποφασίσαμε μετά από συζήτηση με τα σωματεία την επόμενη χρονιά να χωριστεί ο νομός στα δύο και στον 1ο όμιλο να υπάρχουν των δήμων  Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης-Σουφλίου και στον 2ο των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Αυτός θα είναι ο διαχωρισμός και στις 3 κατηγορίες και γίνεται για να μην υπάρχουν οι μεγάλες μετακινήσεις και τα πολλά έξοδα. Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε με 1 όμιλο αλλά εξαιτίας των τελευταίων καταστάσεων θα υπάρχουν 2 όμιλοί με των πρωταθλητή να βγαίνει μετά από αγώνα μπαράζ».


Οι πρώτες αγωνιστικές των κατηγοριών

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική σε κάθε κατηγορία είναι:

    1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εθνικός Αλ.-Απαλός
Καππαδοκία-Καστανιές
Ρίζια-Άβαντας
Μεταξάδες-Άλεξ
Άνθεια-ΑΕΔ
Ορέστης ρεπό
   
 2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    1Ος ΟΜΙΛΟΣ
Θυμαριά-Ποντιακός
Δαδιά-Αγνάντια
Κορνοφωλιά-Μαϊστρος
Λυκόφη-Σιδηρώ
ΣΑΟΣ-Φέρες
Ιπποκράτης-Νίψα
     2ος ΟΜΙΛΟΣ
Θούριο-Σαγήνη
Καρωτή-Πεντάλοφος
Ένωση Κ./Α.-Λεπτή
Στέρνα-Κυπρίνος
Βύσσα-Ασπρονέρι
Νεοχώρι-Παλιούρι
Σιτοχώρι-Μάνη

3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
   1ος ΟΜΙΛΟΣ
Βρυσούλα-Ακ.Καππαδοκών
Ρούσσα-Μοναστηράκι
Τυχερό-Δωρίσκος
Αρίστεινο-ΑΕΚ Αλεξ/πολης
Πέπλος-Μαυροι Αετοί
  2ος ΟΜΙΛΟΣ
Δοξιπάρα-Πραγγί
Ασβεστάδες-Φυλάκιο
Αλεποχώρι-Σοφικό
Ισαάκιο-Ελληνοχώρι
Ορμένιο-Οινόη
Αμπελάκια-Παταγή
Πύργος-Κάρολος