Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρέσβης του Καναδά σε Χατζηδάκη για χρυσό και υδροπλάνα

Εχει πάρει ζεστά το θέμα των καναδικών επενδύσεων στην Θράκη και για αυτό επισκέφθηκε τον υπουργό Ανάπτυξης, που εμφανίζεται μάλλον θετικά διακείμενος για το θέμα

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Για μια ακόμη φορά η καναδική πλευρά επανέφερε το ενδιαφέρον καναδικής εταιρείας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται και την προώθηση επένδυσης της στον τομέα των υδροπλάνων. Για μια ακόμη φορά η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε ότι θα προωθηθεί «ταχύτατα» η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Αυτή την φορά ήταν ο υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης που σε συνάντηση του με τον  Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck άκουσε εκ νέου το αίτημα της καναδικής κυβέρνησης και διαβεβαίωσε τον Καναδό διπλωμάτη για «ταχύτατη προώθηση» της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα  υδατοδρόμια.  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στο Αιγαίο έχουν γίνει (αποτυχημένες) προσπάθειες εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, με βασικό λόγο συνήθως την γραφειοκρατία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέλος ο κ. Peck επανέλαβε το ισχυρό ενδιαφέρον της καναδικής επιχείρησης, Eldorado Gold Corp για τα μεταλλεία χρυσού στην Ελλάδα.