Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε θα είναι έτοιμη η σιδηροδρομική σύνδεση με το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης;

Αφού δεν φρόντισαν να κάνουν την σχετική ερώτηση κάποιοι από τους τοπικούς βουλευτές, την πραγματοποίησε η Δωδεκανήσια Βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη και από την απάντηση βγήκαν πολλές ειδήσεις
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την απαξίωση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει γίνει η σύνδεση του με το δίκτυο του ΟΣΕ και κατ’ επέκταση με το λιμάνι του Μπουργκάς, έφερε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της στη Βουλή, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου, ζήτησε από τον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτή η σημαντική καθυστέρηση, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι το μέγιστο ζητούμενο στην ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, και αν υπάρχει η πρόθεση να απαξιωθεί το λιμάνι, προκειμένου να δοθεί στους επενδυτές που θέλουν οι πιστωτές.

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η μελέτη για το έργο έχει ολοκληρωθεί, το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης και η ολοκλήρωση του εκτιμάται ότι θα γίνει το Φεβρουάριο του 2014. Δηλαδή σε ενάμιση χρόνο από σήμερα.

Ανταπαντώντας, η Μίκα Ιατρίδη, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις. Σημείωσε ακόμη, ότι αυτή η πολιτική σχετίζεται με την παράδοση των λιμανιών, όπως διαφάνηκε και με τη νυκτερινή τροπολογία των πεντακοσίων σελίδων για τα λιμάνια, του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και ολοκλήρωσε την παρέμβαση της, αναφερόμενη στον πρώην Υφυπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος πριν ένα χρόνο, όταν διαπίστωσε την απαξίωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης είχε δηλώσει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται αυτό το έργο εξηγεί γιατί έχουμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

.