Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πέντε συλλήψεις για λαθροθηρία στην Ξάνθη! Χτύπησαν δύο νεογέννητα αγριογούρουνα...

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος μη αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής μας οι δύο από τους συλληφθέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ 
ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Tο Σαββάτο 15 Σεπτεμβρίου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Πυλαρινός Ιωάννης βρισκόμενος σε εντεταλμένη υπηρεσία στην ορεινή περιοχή του Εράνου – Ξάνθης, επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε 2 οχήματα, ένα μοτοποδήλατο και ένα όχημα αγροτικό με 5 συνολικά άτομα.

Aφού τους ενημέρωσε για την ιδιότητα του, όταν τους ζητήθηκε να κάνει έλεγχο στο όχημα, στις άδειες θήρας και στα όπλα τους, ο ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, ο οποίος κατέχει αξίωμα σε Δ.Σ. μη αναγνωρισμένου και συνεργαζόμενου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κυνηγετικού συλλόγου, αρνήθηκε τον έλεγχο, λέγοντας πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να το πράξει.
Ο θηροφύλακας τους εξήγησε τις ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει αλλά εκείνος επέμενε στην άρνηση.
Στη συνέχεια ο θηροφύλακας κάλεσε την Αστυνομία και έφθασε σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό με 2 άνδρες στο σημείο του συμβάντος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο όχημα και βρέθηκαν 2 νεογέννητα  αγριογούρουνα χτυπημένα με τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα τους.

Άμεσα μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου κατέφθασαν και οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης Μαυρίδης Δημήτριος και Βασίλας Παναγιώτης καθώς και ο υπεύθυνος θήρας του Δασαρχείου Ξάνθης κ. Βαφείδης Παναγιώτης, όπου κατατέθηκε μήνυση για άρνηση ελέγχου, απείθεια και για παράνομη θήρα αγριόχοιρων που φέρουν ραβδώσεις, συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας τα όπλα τους και τα παρανόμως θηρευθέντα θηράματα.
Σημειωτέον ότι και δεύτερο άτομο από τους ανωτέρω κατέχει αξίωμα σε Δ.Σ. άλλου μη αναγνωρισμένου και συνεργαζόμενου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κυνηγετικού συλλόγου.  


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ http://maxitisthrakis.blogspot.gr/, ο ένας εκ των δραστών είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυνηγών Ξάνθης (2ος Σύλλογος), Λάζαρος Μουρατίδης και ο άλλος, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καβάλας.