Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κουίκ στα Πομακοχώρια

Μετά τα όσα έκανε στην Κομοτηνή που αναφέραμε νωρίτερα, είχε σύσκεψη μιας ώρας με τον πρέσβη Αλεξανδρή, επισκέφθηκε την Σμίνθη, προήδρευσε σύσκεψης των Αν. Ελλήνων όλης της ΑΜ-Θ και παραχώρησε συνέντευξη τύπου
       ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ





Ολοκληρώθηκε απόψε η περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Θράκη, με τελευταίο σταθμό την περιοχή της Ξάνθης.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε μία πολύ σημαντική συνάντηση μιας ώρας με τον Πρέσβη κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια, με επίκεντρο το χωριό Σμύνθη, τόπο καταγωγής του Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιρφάν Μεχμέταλη.

Εκεί, με τους κατοίκους της περιοχής και με κύριο ομιλητή τον Ιρφάν Μεχμεταλή, εξελίχθηκε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία οι Πομάκοι εξέθεσαν τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που τους κάνουν να νιώθουν «παραδομένους» από το ελληνικό κράτος, στο τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Κατεγράφησαν επίσης και θέματα που συναρτώνται με στοιχειώδεις υποδομές, οι οποίες λείπουν από την περιοχή, όπως ύδρευση και διαδίκτυο (παρ' όλο που περνάει κάτω από το χωριό τους η οπτική ίνα του ΟΤΕ), αλλά και ζητήματα σχετιζόμενα με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία που με την διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό, είναι πλέον οι μόνες εισοδηματικές πηγές τους.

Αργά το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του νομού Ξάνθης, στα γραφεία του Κινήματος.

Παρόντες όλοι οι Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως επίσης και ο Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ τελείωσε με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Η Θράκη είναι σε κίνδυνο. Το ελληνικό κράτος πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τους νόμους για να σταματήσει η επικίνδυνη διείσδυση στα Πομακοχώρια και στη περιοχή γενικότερα, πριν να είναι αργά. Ποιους νόμους; Εκείνοι που πρέπει να τους εφαρμόσουν ξέρουν. Ενδεικτικά αναφέρω τα πεδία της Εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την καταπάτηση της υποχρέωσης εκκίνησης της σχολικής παιδείας από τα νηπιαγωγεία, αλλά και της διακίνησης κεφαλαίων από τρίτες χώρες προς χώρες Σέγκεν. Είναι αστείρευτος ο πακτωλός των χρημάτων που ανεξέλεγκτα εισρέει από την Άγκυρα προς το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής για να χρηματοδοτεί τις «επιχειρήσεις» της στη Θράκη».