Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εγιναν σεμινάρια στην Frontex για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον Έβρο

Ολοκληρώθηκαν τα διήμερα εξειδικευμένα σεμινάρια σε φιλοξενούμενους αξιωματικούς από την Λιθουανία, την Βουλγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Νορβηγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, τα διήμερα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φιλοξενούμενους αξιωματικούς που διατίθενται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Κοινής Επιχείρησης Focal Point Land 2012 του Frontex.


Τα σεμινάρια αφορούσαν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν στην Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν Αξιωματικοί από την Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Νορβηγία.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελούταν από έμπειρο αστυνομικό προσωπικό της Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Κήπων Έβρου.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων:

Γενικές Πληροφορίες (αποστολή του Frontex, επιχειρησιακό σχέδιο κ.α.).
Πληροφορίες σχετικά με τα κράτη μέλη υποδοχής (γεωπολιτικές και γεωγραφικές πτυχές, πολιτισμική ευαισθητοποίηση και ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.).
Πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των συνόρων (αρχές που εμπλέκονται στη διαχείριση των συνόρων, εθνική νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση των συνόρων κ.α.)
Ιδιαιτερότητες των τοποθεσιών υποδοχής (υποδομή, διαδικασίες για τον συνοριακό έλεγχο και την επιτήρηση κ.α.)
Πρακτικές πληροφορίες (θεσμική ευαισθητοποίηση, ιατρική περίθαλψη και ασφάλιση κ.α.)