Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Πικραμένη η Χρύσα Μανωλιά αλλά διαρκώς δίπλα στον εφοριακό γιόκα της, που σήμερα δικάζεται για την επ' αυτοφώρω ξεφτίλα της δωροδοκίας με ένα... 50ευρω

Η τέως βουλευτής Ροδόπης στέκεται στο πλευρό του κανακάρη της, που αρνείται τις κατηγορίες και κατάφερε τουλάχιστον να περάσει το σαββατοκύριακο έξω, καθώς δεν κρίθηκε προφυλακιστέος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ 
ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ 
ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗΣ ΜΑΡΤΙΔΟΥ


Μια οικογένεια που απασχολούσε τη δημοσιότητα μόνο με τις καλές της στιγμές, εντυπωσιακούς γάμους ή βαφτίσεις, συνεντεύξεις και πολιτικό έργο, με υπέρμετρη τηλεοπτική προβολή, με κοινωνική προσφορά αναγνωρίσιμη ή μη, συμμετοχή στα κοινά, πρωτοβουλίες και δράσεις που έφερναν την Κομοτηνή στο επίκεντρο, αλλά και απρόβλεπτες στιγμές των εκλογικών αναμετρήσεων έρχεται τώρα να αντιμετωπίσει το στίγμα της διαπόμπευσης του εκλεκτού γιου της οικογένειας...

Ο εφοριακός Γιώργος Ραψομανίκης, γιος της πρώην βουλευτού Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Μανωλιά, σύμφωνα με την σχετική ειδησεογραφία συνελήφθη την Πέμπτη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη και παθητική δωροδοκία σε βάρος απλών πολιτών που προσέφυγαν στο γραφείο 210 της ΔΟΥ Κομοτηνής, όπου υπηρετούσε, και τους απέσπασε χρηματικό ποσό για διευκόλυνση που θα τους παρείχε.

Ειδικότερα, η 39χρονη Νόνα Κ. κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, ότι μετέβη στη ΔΟΥ Κομοτηνής, για την έκδοση βεβαίωσης μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, όπου ο δράστης, προφασιζόμενος υποτιθέμενα χρέη της, απαίτησε από αυτήν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.

Η γυναίκα, όπως είπε, ήξερε ότι θα την έπαιρνε ατελώς, και το ανέφερε: «Ο λογιστής μου είπε ότι δεν θα πληρώσω». «Καλά ξέρει ο λογιστής σου κι όχι εγώ» της απάντησε ο εφοριακός. Η γυναίκα έφυγε άπραγη από την υπηρεσία αφού δεν είχε χρήματα. Της ζήτησε 100 ευρώ και μετά το κατέβασε στα 50 ευρώ. Πήγε όμως στην αστυνομία, περιέγραψε το περιστατικό, της έδωσαν το προσημειωμένο χαρτονόμισμα και ξαναπήγε στο γραφείο του προκειμένου να εκδώσει τη βεβαίωση. Σύμφωνα με την περιγραφή της, βγήκε από το γραφείο, πήρε το χαρτονόμισμα και της είπε ότι την επόμενη μέρα το πρωί θα την είχε έτοιμη.

Έκανε νόημα στους αστυνομικούς που βρισκόταν διακριτικά στο χώρο κι εκείνη την στιγμή επενέβησαν, συνέλαβαν τον εφοριακό ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε μέχρι στιγμής, ο 33χρονος, σε προγενέστερο χρόνο, είχε απαιτήσει και από άλλους τέσσερις πολίτες μουσουλμάνους διάφορα χρηματικά ποσά, για την έκδοση νόμιμων βεβαιώσεων, αποκομίζοντας από τους τρεις εξ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 500 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο αφού κρατήθηκε στην αστυνομία. Στο δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκε με χειροπέδες κάτι που προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση, αν και είναι η προβλεπόμενη προσαγωγή υποδίκων, που διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας. Ο συνήγορός του ζήτησε 48ωρη προθεσμία για την απολογία και την περεταίρω προετοιμασία στην αντίκρουση των κατηγοριών και την έλαβε. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης.


Συντετριμμένη η Χρύσα Μανωλιά

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τέως βουλευτής Χρύσα Μανωλιά μητέρα του εφοριακού, δεν έφυγε λεπτό από κοντά του αν και ήταν ιδιαίτερα πικραμένη από όλη την ιστορία. Το οικογενειακό περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες την αποδίδει σε πλεκτάνη, την οποία προσπαθεί να διερευνήσει από πού εκπορεύεται ενώ ο 33χρονος δημόσιος υπάλληλος αρνείται καθ’ ολοκληρία την κατηγορία. Ο συνήγορος υπεράσπισής του Χρήστος Χατζηπέμου που ρωτήθηκε σχετικά αναφέρει: «Αρνούμαστε την κατηγορία, θεωρούμε αναξιόπιστες τις σε βάρος μας μαρτυρίες και προσπαθούμε να διερευνήσουμε τα κίνητρα των κατηγόρων μας. Το ποσό των 50 ευρώ για το οποίο κατηγορούμαστε είναι τόσο ευτελές που στον μέσο άνθρωπο λειτουργεί αποτρεπτικά να θέσει τον εαυτό του σε τόσο μεγάλο κίνδυνο για ένα τόσο μικρό κέρδος».

Πάντως η συνέχεια περιλαμβάνει ΕΔΕ και υπηρεσιακό έλεγχο για την ίδια πράξη που είναι ατιμωτική για δημόσιο λειτουργό και μάλιστα σε μια Ελλάδα που πρέπει να αποβάλλει συστήματα σαπίλας του παρελθόντος που δηλητηριάζουν τις σχέσεις με τους πολίτες και να οικοδομήσει ένα νέο καθαρό πρόσωπο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης τη Δευτέρα, θα φωτίσει πτυχές αυτής της ιστορίας που μας λυπεί όλους μας.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/