Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βόμβα από ΣΥΡΙΖΑ: Ας δώσει όσες άδειες θέλει η κυβέρνηση στα Χρυσωρυχεία. Μόλις ανέβουμε εμείς, θα τις ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ...

Δέσμευση Τσίπρα μέσω 
της βουλευτίνας Χαλκιδικής 
Κατερίνας Ιγγλέση από την 
Κομοτηνή όπου βρέθηκε

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, παραχώρησε η ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ για την Περιβαλλοντική Μελέτη της επένδυσης των Χρυσωρυχείων στο Πέραμα του Έβρου.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Κώστας Ευθυμίου, ο Περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Δημήτρης Χαρίτου, το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των Χρυσωρυχείων Ανέστης Στρατιάδης, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσαν για μια ακόμη φορά την συμπαράσταση τους στον αγώνα των πολιτών και των φορέων της αυτοδιοίκησης της Θράκης, που όπως τόνισαν «κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να αναχαιτίσουν προσπάθειες διεθνών μεταλλευτικών εταιριών να εγκαθιδρύσουν βιομηχανία εκμετάλλευσης χρυσού στις περιοχές Σαπών και Περάματος».
 
Παράλληλα έδωσαν τα εύσημα στη νεολαία, η οποία «δημιουργεί ένα κοινωνικό κίνημα εναντίον της επένδυσης, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων» και δήλωσαν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας «θα σταματήσει την επένδυση, αν αυτή πάρει τελικά την άδεια».

Τέλος, τόνισαν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και θα φέρει στην Βουλή, σχέδιο νόμου αλλαγής του μεταλλευτικού κώδικα και θα προτείνει ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής που θα αναπτύσσει θέσεις εργασίας στην αγροτική οικονομία και θα προστατεύει συγχρόνως το περιβάλλον».