Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τράτζικ! Οχημα Δήμου της Θράκης εντοπίστηκε να... λαθροϋλοτομεί

Μάστιγα χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους του Δασαρχείου η υπόθεση με την παράνομη κοπή δέντρων, αλλά να γίνεται και από δημοτικό όχημα, ξεπερνά κάθε φαντασία

    ΠΟΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ;





Μάστιγα χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους του Δασαρχείου Ξάνθης η υπόθεση με την παράνομη υλοτομία.

Τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της οικονομικής ανέχειας αλλά και του περιορισμού στο ήμισυ, των αδειών για χορήγηση χωρικών. Την ίδια ώρα η τιμή των καυσόξυλων έχει ανέβει αισθητά, δημιουργώντας επιπρόσθετη οικονομική πίεση.  Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του Δασαρχείου Βαγγέλης Μούρος, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει ολοήμερη επιφυλακή των υπαλλήλων προκειμένου να εντοπίζονται και να αποτρέπονται οι περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας στην Ξάνθη.

«Προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και τα έχουμε πάει καλά φέτος» αναφέρει ο αρμόδιος υπάλληλος σημειώνοντας ότι τόσο οι μηνύσεις όσο και οι κατασχέσεις οχημάτων και μέσων κοπής, έχουν πολλαπλαστιαστεί. Όπως είναι γνωστό σε κάθε περίπτωση που βεβαιώνεται η παράβαση υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος όσων υλοτομούν παράνομα ενώ κατάσχονται τα μέσA που φέρουν οι παράνομοι υλοτόμοι.

Εντόπισαν όχημα του Δήμου Αβδήρων να λαθροϋλοτομεί;

Πάντως, από τους αρμόδιους του Δασαρχείου δεν ξέφυγε ούτε ο Δήμος Αβδήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr ,όχημα του Δήμου με υλοτόμους και πολιτικό προϊστάμενο υπηρεσιών εντοπίστηκαν στο δασάκι που βρίσκεται κοντά στα νεκροταφεία του Πετεινού προς τη Διομήδεια, να εκτελούν εργασίες καθαρισμού στην περίμετρο του δάσους, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες, η παράβαση βεβαιώθηκε ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του οχήματων και των αλυσοπρίονων. Το περιστατικό σημειώθηκε εδώ και αρκετό καιρό αλλά πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και από αυτόπτες.