Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ενώ ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Αλεξανδρούπολη, τα Χρυσωρυχεία ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάνε αύριο στην Κομοτηνή!!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ θα παραβρεθεί αύριο σε αυτό της Κομοτηνής
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΜΑ;




Η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης με την παρακάτω επιστολή, που στάλθηκε στο Δήμο Κομοτηνής την Παρασκευή 28/09/2012 με ταχυδρομείο και με φαξ, απάντησε στην από 26/09/2012 πρόσκληση του Δήμου αναφορικά με την παρουσία της στο αυριανό (02/10) δημοτικό συμβούλιο.

Αλεξανδρούπολη, 28/9/2012

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση που απευθύνατε στην εταιρεία μας να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σας την 2/10/2012 στα πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου Χρυσού Περάματος Έβρου.
Η εταιρεία μας εκφράζει ρητά την πρόθεση και την επιθυμία της να συμμετέχει ενεργά σε κάθε εκδήλωση που έχει στόχο την ενημέρωση, τον διάλογο και την δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Για αυτό και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας ως εξαίρετο δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας του οργάνου σας.
Γνωρίζετε ότι την 1/10/2012 & την 3/10/2012 η εταιρεία μας έχει προσκληθεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΑΘ αντίστοιχα.
Σεβόμενοι το δικαίωμα και την ανάγκη των πολιτών για αξιόπιστη, λεπτομερή και υψηλού επιπέδου ενημέρωση, η εταιρεία μας απευθύνθηκε σε εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα τα μέλη της οποίας προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους και την προετοιμασία τους για να ανταποκριθούν σοβαρά στις δύο προαναφερθείσες προσκλήσεις.
Ως θεσμικοί αυτοδιοικητικοί φορείς η Περιφέρεια ΑΜΑΘ και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις διαδικασίες διότι η Περιφέρεια θα γνωμοδοτήσει για την ΜΠΕ και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι αυτός στον οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί η επένδυση.
Εξ όσων γνωρίζουμε και στις δύο συνεδριάσεις θα δοθεί πλήρης δημοσιότητα για να έχουν όλοι οι πολίτες την δυνατότητα να ενημερωθούν έγκυρα.
Η πρόσκληση σας έφτασε στα γραφεία μας την Τετάρτη 26/09/2012 χαρακτηρισμένη ως εξαιρετικά επείγουσα.
Ως εκ των άνω σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε δυνατότητα να ανταποκριθούμε όπως θα επιθυμούσαμε στην πρόσκληση σας, διότι τότε δικαίως οι θεσμικοί φορείς και οι πολίτες θα αμφισβητούσαν την σοβαρότητα, το κύρος και την υπευθυνότητα της εταιρείας μας απέναντι στην κοινωνία, χαρακτηριστικά τα οποία η «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.» και η μητρική της “ELDORADO GOLD CORPORATION ” περιφρουρούμε και φυλάσσουμε ως «κόρην οφθαλμού»
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας το επόμενο χρονικό διάστημα να παράσχουμε δημόσια κάθε ενημέρωση και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες της Κομοτηνής.

Για την Εταιρεία
Γεώργιος Μαρκόπουλος