Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η απάντηση της Γαρυφαλλύδου μέσω Μπουζάρα στον Κούλογλου

Αμεσα υπήρξε αντίδραση στο άρθρο του tvxs για την "ακροδεξιά δημοσιογράφο της ΕΡΤ που ξεπέρασε και τον Μιχαλολιάκο" με την διπλανή εικόνα και τον εξής τίτλο:  "Χαφιέδες, δημοσιογράφοι της Κομοτηνής και …συκοφαντίες χωρίς σύνορα σε αθηναϊκή ιστοσελίδα"
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ




Αλλο ένα επεισόδιο στην παρακρατική αλητεία που παίζεται εδώ και χρόνια σε σκοτεινά υπόγεια και διαδρόμους της Κομοτηνής με πρωταγωνιστές τους νεροκουβαλητές και της κάθε λογής βίζιτες της εξουσίας – δημοσιογράφους παίχτηκε τις τελευταίες ημέρες. Πρωταγωνιστές μία αθηναϊκή ιστοσελίδα, η ΕΡΑ Κομοτηνής και φυσικά η μονίμως διωκόμενη από κάθε κόμμα δημοσιογράφος του Κρατικού Ραδιοφώνου Κομοτηνής Αμαλία Γαρυφαλλίδου. Guest stars το δημοσιογραφικό παρακράτος της Ροδόπης που την τελευταία δεκαετία εκπρόσωποι του οποίου έχουν διοριστεί σε αμέτρητες θέσεις ο καθένας ενώ συνεχίζουν να διορίζονται μέχρι και σήμερα, προφανώς προσφέροντας ικανοποιητικές “δημοσιογραφικές” υπηρεσίες (καθέτως και …οριζοντίως) στα μπλε, πράσινα και τώρα ροζ αφεντικά τους.


Αφορμή αυτή τη φορά η συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο ο αρχηγός του κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος πριν λίγες ημέρες. Φυσικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει δώσει συνέντευξη στην συγκεκριμένη δημοσιογράφο, ούτε καν ο μοναδικός αρχηγός κόμματος. Στην ουσία είναι ένας από τους εκατοντάδες πολιτικούς, βουλευτές αλλά και αρχηγούς κομμάτων οι οποίοι έχουν παραχωρήσει συνέντευξη στην συγκεκριμένη δημοσιογράφο η οποία (σε αντίθεση με ορισμένες άλλες συναδέλφους της που αναδεικνύουν τα …δημοσιογραφικά τους προσόντα σε γραφεία πολιτικών, γκαρσονιέρες και κότερα) διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην τηλεόραση, σε καθημερινές και εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ. Αλλά για τους χουντικής προέλευσης και γνωστούς στην Κομοτηνή παρακυπατζήδες ψευτοδημοσιογράφους – πληροφοριοδότες της αθηναϊκής ιστοσελίδας που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αποκτήσουν έρεισμα στον ΣΥΡΙΖΑ (αφού όπως πιστεύουν και διαδίδουν δεξιά κι αριστερά έτσι νομίζουν πως θα νομιμοποιήσουν και θα συνεχίσουν επ΄ αόριστον τα ρουσφέτια τους) όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα αφού οι ίδιοι παριστάνουν τους δημοσιογράφους με μοναδικές περγαμηνές στο βιογραφικό τους ρουσφέτια, κρεβάτια και χρήματα από μαύρους διορισμούς εδώ κι εκεί. Αλλά αυτή είναι μία άλλη υπόθεση που θα αναλύσουμε πολύ σύντομα σε άλλο δημοσίευμα…
Εδώ και χρόνια λοιπόν η δημοσιογράφος του Κρατικού Ραδιοφώνου της Κομοτηνής συκοφαντείται, λοιδορείται και υφίσταται πρωτοφανείς διώξεις στον χώρο εργασίας της από συναδέλφους και από την διεύθυνση προφανώς με έναν και μοναδικό σκοπό: να καμφθεί το ηθικό της και ίσως να αποχωρήσει από την θέση της την οποία σίγουρα θα ήθελαν να καταλάβουν κάποια τοπικά κομματικά δίποδα. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια δηλαδή ενώ πριν καιρό μια ντουζίνα τέτοια πλάσματα διενέργησαν μέχρι και …συλλογή υπογραφών εναντίον της σε ένα χουντικό ρουφιανόχαρτο στο οποίο αφού την συκοφαντούσαν με τον χειρότερο τρόπο, στην συνέχεια έστειλαν σε κάθε πιθανό και απίθανο παραλήπτη ζητώντας την δίωξη της δημοσιογράφου για ανύπαρκτους λόγους, λες και βρισκόμαστε στα χρόνια της 7ετίας τα οποία φαίνεται πως τόσο νοσταλγούν!
Εξαιτίας αυτού του χουντικού ρουφιανόχαρτου η δημοσιογράφος πέρασε πειθαρχικές διώξεις από την ΕΡΤ αλλά και από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ το οποίο ενώ παραδέχτηκε πως όλα αυτά είναι συκοφαντίες, στην συνέχεια προέβη στην παγκοσμίως πρωτότυπη πράξη όχι να τιμωρήσει τους συκοφάντες (ορισμένοι είναι και μέλη της) αλλά την ίδια την συκοφαντούμενη επειδή σύμφωνα με μία άλλη κατηγορία απάντησε σε μεσήλικα συνάδελφό της που την εξύβρισε δημοσίως! Το πιο εξοργιστικό όμως δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός πως η όλη χουντική διοργάνωση της συλλογής υπογραφών έγινε μέσα από το ίδιο το Κρατικό Ραδιόφωνο Κομοτηνής αλλά και τα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από άτομα που χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό τα τηλέφωνα και τα φαξ των υπηρεσιών τους! Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού εδώ και χρόνια τα τηλέφωνα και τα φαξ χρεώνονται με χιλιάδες ευρώ για να πραγματοποιεί ο κάθε αργόσχολος προσωπικές κλήσεις για να κάνει τη δουλειά του ή για να μιλάει για προσωπικές του υποθέσεις έτσι ώστε σήμερα να χρειάζεται να κόβεται η σύνταξη και το φάρμακο του ηλικιωμένου για να βρουν χρήματα τα δημόσια ταμεία;
Συκοφαντίες, άδικες διώξεις, μέχρι και επιθέσεις και τραμπουκισμούς έχει υποστεί η γνωστή ρεπόρτερ της ΕΡΑ Κομοτηνής που εδώ και χρόνια έχει ένα σταθερό σύνθημα: βγάλτε τα μαύρα των δημοσιογράφων στην φόρα! Μάλιστα λίγες ημέρες πριν το πρόσφατο συκοφαντικό δημοσίευμα στην αθηναϊκή ηλεκτρονική εφημερίδα (το οποίο φαίνεται από έτη φωτός μακριά πως είναι υπαγορευμένο – αν όχι γραμμένο – από το γνωστό κομοτηνέζικο παρακράτος) η ίδια η δημοσιογράφος έκανε κάτι που λίγοι θα τολμούσαν αλλά κανείς μέχρι σήμερα συνάδελφός της δεν έχει ξανακάνει: διάβασε λεπτομερώς στον αέρα αναλυτικά τον μισθό που παίρνει από την ΕΡΤ με τον οποίον και ζει αποκλειστικά, αφού σε αντίθεση με πολλά γνωστά κομοτηνέζικα δίποδα της δημοσιογραφίας δεν τα αρπάζει από κανένα κόμμα, προξενείο και παρακράτος! Ολα αυτά λοιπόν προφανώς ενόχλησαν και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να γράψουν ακόμη ένα επεισόδιο χουντικού χαφιεδισμού και συκοφαντίας με σκοπό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πάνω του στην Βουλή αλλά και στην ΕΡΤ, να πιέσουν ώστε να διωχθεί ξανά η δημοσιογράφος, αυτή τη φορά ως “ακροδεξιά” και προφανώς να έχει και πάλι συνέπειες στον εργασιακό της χώρο!
Χουντικές πρακτικές από …καθόλα δημοκράτες και εξαίρετους δημοσιογράφους
Η αθηναϊκή ηλεκτρονική εφημερίδα λοιπόν, ιδιοκτησίας γνωστού αστέρα της μικρής οθόνης που για χρόνια ήταν και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΡΤ, μέσα σε όλο τον ωκεανό κιτρινισμού, συκοφαντίας και λάσπης που πετά στην γνωστή και καταξιωμένη για την ποιότητα της δουλειάς της δημοσιογράφο, κάνει και τα εξής:
  • Την χαρακτηρίζει ως “ακροδεξιά” λες και γνωρίζονται από χθες και ξέρει τις πολιτικές της πεποιθήσεις! Φυσικά αυτό είναι πέρα ως πέρα βλακώδη και προϊόν καλπάζουσας φαντασίας αφού η δημοσιογράφος είναι ακομμάτιστη αν και κατά οικογενειακή παράδοση είναι φίλη του ΠΑΣΟΚ, εγγεγραμμένη μάλιστα και στα μητρώα του κινήματος.
  • Αναφέρει πως έχει δημιουργηθεί “ΣΟΚ στην Θράκη”, ενώ το μόνο σοκ που εμείς γνωρίζουμε να υπάρχει είναι στα μυαλά μίας ντουζίνας πολλαπλώς διορισμένων αρχιαπατεώνων της τοπικής δημοσιογραφίας που συνωστίζονται σε κομματικούς διαδρόμους (και …κρεβάτια!) και που κάποια στιγμή θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία.
  • Ψεύδεται πως δήθεν η δημοσιογράφος ενέπλεξε στην συζήτηση την ΕΡΤ και πως κατέκρινε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως ο καθένα μπορεί να αντιληφθεί ακούγοντας την συνέντευξη η οποία βρίσκεται αυτούσια στο διαδίκτυο.
  • Με μεγάλο πανικό κατακεραυνώνει την δημοσιογράφο επειδή τόλμησε (!) να αναφερθεί στο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής τη στιγμή που αυτό είναι αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας αλλά και του μισού πολιτικού κόσμου από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μέχρι άκρα αριστερά και άκρα δεξιά ενώ ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα αυτή!
  • Προτρέπει την ΕΡΤ να διώξει την δημοσιογράφο (σ.σ.: κάτω η χούντα των συνταγματαρχών, ζήτω η χούντα των “δημοκρατών” καλοπληρωμένων δημοσιογράφων!) επειδή …έχει προκαλέσει αναστάτωση στους συναδέλφους της (μήπως σε αυτούς με τους 10 μισθούς αφού η ίδια παίρνει έναν κι αυτόν κουτσουρεμένο;)!
Βεβαίως από το δημοσίευμα δεν έλειψε και η γνώμη “ανθρώπων που γνωρίζουν καταστάσεις στην ακριτική Κομοτηνή” (φανταζόμαστε να μην είναι οι ρουφιάνοι παρακυπατζήδες που παρακολουθούν μέρα – νύχτα τα τηλέφωνα πολιτών ή ορισμένες κυρίες από τα ΜΜΕ που προσφέρουν …δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε γκαρσονιέρες και κότερα!) οι οποίοι και ανέφεραν πως είναι πρόκληση η συγκεκριμένη δημοσιογράφος να συνεχίζει να δημοσιογραφεί σε κρατικό Μέσο! Στο οποίο προφανώς κατά την άποψή τους καλύτερα είναι να εργάζονται μόνο κομματικές βίζιτες και γιοι και κόρες γνωστών “ανθρώπων που γνωρίζουν καταστάσεις στην ακριτική Κομοτηνή”…
Οσο για τον πανικό που έπιασε την γνωστή αθηναϊκή ηλεκτρονική εφημερίδα για το τουρκικό προξενείο, άβυσσος η ψυχή του δημοσιογράφου. Απορούμε ακόμη γιατί τόσος φόβος ρε συντρόφια; Μήπως επειδή αν τυχόν γίνει κάτι τέτοιο θα χάσουν το καλό μεροκαματάκι μεταξύ άλλων και ορισμένοι ελληνόφωνοι “δημοσιογράφοι” της περιοχής τους οποίους ίσως να γνωρίζετε και να συμβουλεύεστε; Μην αγχώνεστε λοιπόν, σας έχουμε νέα: εκτός από το τουρκικό προξενείο υπάρχει και το αμερικανικό της Θεσσαλονίκης αλλά και καμιά ακόμη δεκαριά χώρες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ε, όλο και καμία …δημοσιογραφική βίζιτα θα χρειάζονται, κανείς και καμία δεν θα μείνει χωρίς δουλειά!