Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εμφύλιος στις παρατάξεις του Δήμου Ξάνθης για τις διαγραφές προστίμων καφέ-μπαρ


Αρχικά θυμηδία και στη συνέχεια ενδοπαραταξιακές κόντρες εκτυλίχθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συζήτηση για την διαγραφή προστίμων της Δημοτικής Αστυνομίας από την αρμόδια Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ;






Αρχικά θυμηδία και στη συνέχεια ενδοπαραταξιακές κόντρες εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης τη Δευτέρα, στη συζήτηση του θέματος για την διαγραφή προστίμων της Δημοτικής Αστυνομίας από την αρμόδια Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων, που κατά πλειοψηφία δεν εγκρίθηκε από το σώμα.

Αρχικά επικράτησε θυμηδία όταν ο Χρήστος Πούλιος ανέγνωσε σχετικό πρακτικό για την ακύρωση προστίμων για υπερβάσεις στα τετραγωγνικά των τραπεζοκαθισμάτων. Mε βάση αυτό, σε ένα κατάστημα τα καθίσματα βρέθηκαν στο χώρο του πεζοδρομίου επειδή πελάτες τα μετακίνησαν με δική τους πρωτοβουλία από το εσωτερικό προκειμένου να καπνίσουν, επειδή απαγορεύεται το κάπνισμα στο εσωτερικό !

Αντιρρήσεις εξέφρασε ο Νίκος Ανταμπούφης που επέμεινε στους λόγους τους οποίους επικαλείται η Επιτροπή για την αναβολή θεμάτων ή τη διαγραφή προστίμων καθώς και κάποιες δικαιολογίες όπως το γεγονός ότι ένα κατάστημα έκανε ανακαίνιση και για το λόγο αυτά τα καθίσματα είχαν μεταφερθεί στο εξωτερικό του καφέ. Όπως είπε έχουν διαγραφεί πρόστιμα ύψους 6.500 ευρώ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και συνολικά 70.000 ευρώ.

Τσεγγελίδης: Επιεικώς απαράδεκτη η εισήγηση της επιτροπής»

«Επιεικώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισήγηση ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Τσεγγελίδης, θεωρόντας ότι ακυρώνει την λειτουργία της Αστυνομίας στο σύνολό της και αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Κυριακίδη που υπεραμύνθηκε της λειτουργίας και των αποφάσεων. Ο Γιάννης Τσεγγελίδης αναφέρθηκε σε σειρά παραπτωμάτων συγκεκριμένων επιχειρηματιών λέγοντας ότι η Επιτροπή συνεχίζει να κάνει δεκτές τις αναβολές. «Ακυρώνει η επιτροπή πρόστιμα για επαγγελματία υπότροπο που ακόμη και τώρα έχει ανεπτυγμένα τα τραπεζοκαθίσματα και έκτοτε έχουν γίνει δύο έλεγχοι»

Η συζήτηση προκάλεσε ρήγματα και στην παράταξη της μειψηφίας με τον Θανάση Ξυνίδη να σχολιάζει το Σπύρο Μαζαράκη που ζήτησε να μην συμμετέχει λόγω φόρτου εργασίας. «Σπύρο μια φορά δεν πάτησες, και εμείς έχουμε δουλειές αλλά την έκανες με ελαφρια πηδηματάκια» είπε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Σχολίασε ότι εν μέρει κάποιες τοποθετήσεις είναι σωστές και πρόσθεσε ότι έχει παρακαλέσει τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσεγγελίδη, οι πράξεις επιβολής προστίμου να έχουν φωτογραφίες από την ημέρα της παράβασης για να δεσμεύεται η Επιτροπή.

Παράλληλα διαφώνησε με το Χρήστο Πούλιο για τα σχόλιά του και προανήγγειλε αποχώρησή του από τη σχετική Επιτροπή, την οποία κατέθεσε στο Προεδρείο πριν το τέλος της Συνεδρίασης.

Παραίτηση Αγκόρτζα από τις Επιτροπές.

Την παραίτησή του από τις Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε ως μέλος της παράταξης πλειοψηφίας, υπέβαλε στο Δήμο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Απόστολος Αγκόρτζας, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Σώματος. Τη θέση του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής παίρνει ο αναπληρωματικός Θωμάς Ηλιάδης ενώ στην εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής, τον αντικαθιστά πλέον ο Μανώλης Φανουράκης με σχέση την ισχύουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περίεργη οργάνωση ζητά συνεργασία για πανθρακικό αντάμωμα; Αναβολή στο Δ.Σ.

Το θέμα της συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης σε υπό διοργάνωση «Πανθρακικού Ανταμώματος» από κάποια οργάνωση ονόματι HEC έφερε στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με το Νίκο Ανταμπούφη, η ΜΚΟ που εμφανίζεται χαρακτηρίζεται από κάποια περίεργα στοιχεία, όπως η έδρα της που είναι στο Ντελάγουερ των ΗΠΑ, η δομή της δεν είναι πολύ προσφιλής στην Ελλάδα, ενώ δεν μπόρεσε να βρει τη σύνδεση της οργάνωσης με κάποιους καθηγητές του ΔΠΘ που αναφέρονται στο αίτημα. Τέλος, κατέθεσε τον προβληματισμό του ζητώντας καλύτερη πληροφόρηση για το θέμα.

Ο Γιώργος Κολλάρος προχώρησε πιο πέρα και είπε κατηγορηματικά «όχι» και πρόσθεσε ότι καθημερινά γίνεται δέκτης μηνυμάτων για το ποιόν της οργάνωσης κάνοντας λόγο για ακραίους εθνικιστές και άσχετους ιστορικά, με επικίνδυνες θέσεις. Ενδοιασμούς εξέφρασε και ο Δημήτρης Βορίδης και τελικα΄το θέμα αναβλήθηκε και θα επανέλθει.

Έκθεση του ΕΒΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο «Φ. Αμοιρίδης»

Την παραχώρηση του γηπέδου Φίλιππος Αμοιρίδης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα του ΕΒΕ και παρουσία του Προέδρου Στέλιου Μωραΐτη, για τη διοργάνωση έκθεσης για την εξοικονόμηση ενέργειας στο τέλος του μήνα. Παρότι συμφώνησε ο Χρήστος Πούλιος, επέκρινε το ΕΒΕ λέγοντας ότι η περίοδος έχει καθυστερήσει καθώς στα τέλη Οκτωβρίου θα είναι αργά για την αγορά.