Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Απονομή βραβείων στα "αειφόρα σχολεία" του Έβρου

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Εκδήλωση για την απονομή βραβείων σε σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αειφόρο σχολείο» πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη, η ΠΕ Έβρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οχτώ σχολεία του νομού έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012 με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου τους. Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Αλεξανδρούπολης απέσπασε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κατά τον χαιρετισμό της δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των σχολείων του Έβρου που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και να επεκταθεί αυτό στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Παναγιώτης Ζιαγάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Μαίρη Τεκτονοπούλου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Κατερίνα Κεδράκα.

Εισηγήσεις για το πρόγραμμα του Αειφόρου Σχολείο πραγματοποίησαν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Σοφία Τσιροπούλου και ο Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού- Συντονιστής του Προγράμματος Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

.