Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Στην Ξάνθη αύριο ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Υπεύθυνος Τύπου του κόμματος θα έρθει στην Ξάνθη για να μιλήσει σε ανοιχτή Συνέλευση που διοργανώνει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα βρίσκεται στην Ξάνθη την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου σε ανοιχτή Συνέλευση που διοργανώνει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ



Όπως έγινε γνωστό από τη Νομαρχιακή , η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο με κεντρικό ομιλητή τον Πάνο σκουρλέτη και αντικείμενο τη συζήτηση για το σχέδιο διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική κατάσταση και το πολιτικό σχέδιο του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφέρει:

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, εφαρμόζει πιστά τις αδιέξοδες πολιτικές του μνημονίου, συνεχίζοντας την επίθεση στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο εργασιακός μεσαίωνας, η κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η καταστολή, η φτώχεια και η ανέχεια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους αποτελούν οδηγό για τους υπερασπιστές των προνομίων των λίγων και των ισχυρών. Με την απλόχερη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ καλλιεργούν το φόβο και την τρομοκρατία, παραπληροφορούν και ψεύδονται, προκειμένου να εφαρμόσουν το "μονόδρομο" της ανάλγητης πολιτικής τους.  Σκληρά πακέτα λιτότητας ανακοινώνονται με κάθε δόση των δανειστών και η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και 2.5 χρόνια με θύμα τον κόσμο της εργασίας.

Στο πολιτικό σχέδιο του κυβερνητικού συνασπισμού εντάσσεται και αξιοποιείται η εγκληματική δράση της νεο-ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α, με πρώτα θύματα τους μετανάστες. Τα καθημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας, που δημιουργεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων, φορτώνονται στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και από θύματα μετατρέπονται σε θύτες. Ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί, ο "εχθρός" προσωποποιείται στους αδύναμους και οι λίγοι και ισχυροί συνεχίζουν να κερδίζουν και μέσα στην κρίση.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα φρένο στις πολιτικές τους και όλοι μαζί, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας, να τσακίσουμε την τρομοκρατία τους, να αναιρέσουμε τους μονόδρομους τους, να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον. Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες και ήρθε ο καιρός να πάρουμε πίσω όλα μας ανήκουν.