Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Με πολλά προβλήματα λειτουργεί η Επιθεώρηση Εργασίας στην Θράκη


Ελάχιστοι υπάλληλοι προσπαθούν να ελέγξουν όλη την αγορά εργασίας της Περιφέρειας, παρά την ανάγκη για διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού

     ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ;




Οι καταγγελίες των εργαζομένων στην υπηρεσία, αν και είναι πολύ δύσκολο να καταγραφούν επίσημα, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο. Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι είναι πλημμελείς και η καθυστέρηση παρέμβασης της υπηρεσίας φτάνει ακόμη και τις δύο εβδομάδες, όπως παραδέχονται οι υπάλληλοι.


Μόλις δεκαπέντε υπάλληλοι προσπαθούν να ελέγξουν την αγορά εργασίας της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, παρά την ανάγκη για διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με το διευθυντή της υπηρεσίας, Δημήτρη Κυρούση.

Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει η Επιθεώρηση Εργασίας, αν και επεμβαίνει σε όλες τις καταγγελίες, ενεργεί αργοπορημένα. «Χρονικά καθυστερούμε να επέμβουμε στις καταγγελίες. Αν είχαμε προσωπικό, θα μπορούσαμε να κινηθούμε μέσα στις πρώτες 5-6 μέρες. Τώρα εξαντλούμε όλα τα περιθώρια του νόμου, που είναι δεκαπέντε μέρες», λέει ο Δημήτρης Κυρούσης.

Στην Ξάνθη από τις τέσσερις οργανικές θέσεις μόνον οι δύο είναι καλυμμένες, πέντε άτομα αριθμεί η Καβάλα, δύο η Δράμα, ενώ μαζί με την Ροδόπη και τον Έβρο, οι επιθεωρητές δεν ξεπερνούν τους 15.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο τους θερινούς μήνες, λόγων των αδειών. «Με 30 τουλάχιστον άτομα και με λίγη καλή θέληση θα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα», σχολιάζει ο Δημήτρης Κυρούσης.