Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΝΤΡΟΠΗ: Οριστικά εκτός Α2 Μπάσκετ η Ξάνθη

Οριστική τελικά η συμφωνία με τον Κορόιβο Αμαλιάδας για παραχώρηση της ξανθιώτικης ομάδας και της συμμετοχής της στην Α2 κατηγορία μπάσκετ. Ντροπή για όλη την Θράκη! Όλο το παρασκήνιο...



Οριστική τελικά η συμφωνία με τον Κορόιβο Αμαλιάδας για παραχώρηση της ξανθιώτικης ομάδας και της συμμετοχής της στην Α2 κατηγορία. Μετά από περιπετειώδης συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών το τελευταίο δίμηνο, τελικά βρήκαν την χρυσή τομή και έδωσαν τα χέρια. Από την μία πλευρά ο Νίκος Νικολόπουλος που ήθελε να παραχωρήσει την θέση της ομάδας και να ξεχρεώσει γι' αυτήν, από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι του Κορόιβου που ήθελαν διακαώς να δουν την ομάδα τους στην Α2 και έκαναν τα πάντα γι' αυτό.

Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί και το τυπικό της υπόθεσης, είναι να κάνει δεκτό το αίτημα για απορρόφηση η ομοσπονδία. Αυτό θα γνωστοποιηθεί την Δευτέρα, ενώ την Πέμπτη οι άνθρωποι της Αμαλιάδας θα δώσουν συνέντευξη τύπου για να δικαιολογήσουν αυτήν την κίνησή τους. Αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο από για την Αμαλιάδα, αφού έχουν ήδη την διαβεβαίωση της Ομοσπονδίας ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Μιά ακόμα ομάδα που προσπάθησε να μπεί σφήνα στην υπόθεση και να πάρει αυτή το εισιτήριο της ανόδου, ήταν η ΕΑ Πατρών, που όμως δεν κατάφερε να δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο της Ξάνθης, Νίκο Νικολόπουλο και έτσι αναγκαστικά ευχήθηκε και αυτή καλή τύχη στον Κορόιβο.

Όπως και να΄χει η Ξάνθη του χρόνου δεν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 και αυτό είναι ένα πλήγμα για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη την Θράκη, που είχε έναν σύλλογο εκεί ως λαμπρό εκπρόσωπό της.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/