Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πεταλωτής: Θα γίνει «αυτοδιοικητικός ανασχηματισμός»


Ανασχηματισμό που θα αφορά την αντικατάσταση μόνο όσων μελών της κυβέρνησης κατέβουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές προανήγγειλε ο Πεταλωτής στη ΝΕΤ. Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τον ίδιο στην ΠΑΜ-Θ;


Για «αυτοδιοικητική μάχη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ρ/σ της ΝΕΤ για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Εξήγησε παράλληλα ότι έχουμε να κάνουμε με μια καινούρια, πλέον, αυτοδιοίκηση. Πρόσθεσε ότι ο νέος θεσμός του Καλλικράτη πρέπει να ξεκινήσει με πρόσωπα που θα πιστέψουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη αλλαγή.

Ακόμη, χαρακτήρισε «δημοσιογραφική» τη συζήτηση που γίνεται περί «απροθυμίας» υπουργών να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι «πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι αν και επικοινωνιακά είναι μια μεγάλη μάχη εκείνη για την Περιφέρεια Αττικής, οι μάχες σε όλες τις Περιφέρειες έχουν την αξία τους.

Αναφερόμενος στα σενάρια ανασχηματισμού, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι «εάν προκύψει θέμα αναγκών με τις περιφερειακές εκλογές και τις τοπικές εκλογές, τότε θα συμπληρωθούν τα κενά που θα υπάρξουν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή φιλολογική και επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παράγει έργο. Διευκρίνισε δε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Ερωτηθείς για την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τους ίδιους και ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, το 2012 θα υπάρξει ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, σχετικά με την ύφεση και την ανεργία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει προοπτική όχι με τα λόγια αλλά με αριθμούς και συγκεκριμένο πλάνο.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, τηρώντας τους όρους του μνημονίου, που δεν είναι αλυσίδες, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά μια σειρά δεσμεύσεων και αυτοδεσμεύσεων -κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό-, θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μια άλλη φάση».

Ερωτηθείς σχετικά με το κοινωνικό πακέτο που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη ΔΕΘ ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ακριβώς να αναδείξει πλέον, εκείνα τα στοιχεία της κοινωνικής της πολιτικής που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και βεβαιότητας.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την «πειραγμένη στατιστική» που παρουσίασε και αφορούσε και στο ύψος της ανεργίας, καθώς επίσης και προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ?όπως είπε- «όταν μιλάει για κυβέρνηση του μνημονίου, διά των εκπροσώπων του, μόνο υποκρισία μπορεί να θεωρηθεί ότι επιδεικνύει».

 
Πηγή:  http://www.ethnos.gr/