Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ενισχύουν όλα τα ξενοδοχεία πλην της Θράκης!!!


Απίστευτα πράγματα. Έβγαλαν πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ για να ενισχύσουν όλα τα ξενοδοχεία. Πήγαν οι θρακιώτες ξενοδόχοι και τους είπαν ότι ισχύει για όλους αλλά όχι για αυτούς. Διαβάστε γελοία δικαιολογία...



Μέσα στο δύσκολο και συνεχώς επισιενούμενο κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τους ξενοδόχους της Θράκης και φυσικά της Ξάνθης, μια ακτίδα αισιοδοξίας ήρθε να δώσει ελπίδα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, με την ανακοίνωση για την ενίσχυση του κλάδου μέσωπρογράμματος του ΟΑΕΔ με στόχο την διατήρηση των θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα. Έσπευσαν λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και ξανθιώτες ξενοδόχοι, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση, ενημερώθηκαν απ' τον ΟΑΕΔ ότι υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Εξαιρούνται απ' το πρόγραμμα όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε περιοχές που ισχύουν κίνητρα όπως το 12% επιδότησης εργασίας που ισχύει στην περιοχή!

Φυσικα΄, έχουν να λαμβάνουν 4 εξάμηνα ο καθένας απ' αυτή την επιδότηση, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις ακόμη! Με την πτώση της τουριστικής κίνησης κατά 30% τουλάχιστον απ' την αντίστοιχη περσινή χρονιά, μέχρι τέλη Ιουλίου και τον χειμώνα ν' αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος για όλους και φυσικά και για τους ξενοδόχους, απορίας άξιον είναι πόσοι θ' αντέξουν να συνεχίζουν να στηρίζουν τις επιχειρήσεις χωρίς ν' απολύσουν προσωπικό και χωρίς να σχεδιάζουν το κλείσιμο πριν φτάσουν στο σημείο της αδυναμίας κάλυψης ακόμη και τον καθημερινών υποχρεώσεων!


Πηγή: http://www.xantionline.com/