Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο Γ.Γ.Α "μπλοκάρει" τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Δοξάστε τον! Είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Εξαιτίας του η ομάδα βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη σεζόν τους. Μάθετε γιατί...





Η απραξία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή (φωτο) σε ένα σωρό σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση με το χώρο του βόλεϊ, δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι έχει μπλοκάρει τον προγραμματισμό πολλών ομάδων της Α1 κατηγορίας. Ένα πό τα θύματα του Μπιτσαξή είναι και ο Εθνικός, αφού οι νεοφώτιστοι στην μεγάλη κατηγορία Εβρίτες, δεν μπορούν να γνωρίζουν το ύψος του προϋπολογισμού τους, ώστε να προχωρήσουν κα στις ανάγκαίες κινήσεις ενίσχυσης του ράστερ τους.

Το ύψος ενίσχυσης της πολιτείας προς τις ομάδες δεν έχει καθοριστεί, ενώ υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν εξ ολοκλήρου το αν και πότε θα εγκριθεί ενίσχυση και κρατική βοήθεια. ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα καθώς παρότι έγιναν οι εκλογές στην ομοσπονδία ο Μπιτσαξής δεν έχει ξεμπλοκάρει την οικονομική βοήθεια από τον ΟΠΑΠ.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι αυτό του ακριβή αριθμού των ξένων αθλητών στην Α1. Ο Γ.Γ.Α. κ. Μπιτσαξής είχε δεσμευτεί πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είχε ανακοινώσει την απόφασή του για το καθεστώς των ξένων, αλλά μέχρι και τα μέσα Αυγούστου δεν έχει κάνει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες ομάδες μένουν ξεκρέμαστες και δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους, τη στιγμή που ήδη αρχίζουν προετοιμασία.

Καθυστέρηση στην εξόφληση της επιχορήγησης

Η εξόφληση της β' δόσης της επιχορήγησης των 100.000 ευρώ της σεζόν 2009-10 για την Α1 Ανδρών μετατίθεται για το Σεπτέμβριο κι εφόσον δεν έχουν προκύψει άλλα προβλήματα στα οικονομικά της κυβέρνησης. Κάθε χρόνο η εξόφληση γινόταν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου, αλλά με την οικονομική κρίση όλα έχουν πάει πίσω, ενώ και οι πιο απαισιόδοξοι προβλέπουν πως ίσως δοθεί νέα παράταση. Τα περισσότερα σωματεία περίμεναν αυτά τα χρήματα για να κλείσουν λειτουργικά έξοδα αλλά και συμβόλαια αθλητών, οι οποίοι πλέον απειλούν με προσφυγή.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/