Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αύριο ανακοινώνεται και ο μειονοτικός συνδυασμός της Ξάνθης


Εξακοκουθούν να «μαλώνουν» για τον επικεφαλής

Ποιον θέλει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζί και ποιον ο Ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ;





Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (γύρω στις 8.30 η ώρα) και παρόντος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν, όχι μόνο οριστικά ερρίφθη ο κύβος και αποφασίστηκε η κάθοδος του Ανεξάρτητου, αλλά έγινε και σαφές ότι, «ο Υποψήφιος Δήμαρχος θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο άφθαρτο και μορφωμένο» αλλά συμπαθή και ευρύτερα γνωστό στη μειονότητα, σαν την υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Σιμπέλ.

Στην διαβούλευση της περασμένης Παρασκευής συμμετείχαν μεταξύ των άλλων: Ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ. Μετέ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τσετίν που πήγε καθυστερημένα και αυτή τη φορά δεν έφερε καμία αντίρρηση για την αυτόνομη κάθοδο του συνδυασμού, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Φαϊκογλου, ο νυν Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά, ο αντινομάρχης Ξάνθης κ. Τουρκές, ο πρώην βουλευτής Ορχάν Χατζηϊμπράμ, οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης Χουσεϊν Μπαντάκ και Μαλκότς Χασάν, ο φαρμακοποιός κ. Τζιχάτ που ορίστηκε γραμματέας της συνέλευσης κ.ά

Απουσίαζε αντίθετα και πάλι ο Δήμαρχος Σελέρου κ. Μπιρόλ που ήδη έχει αποφασίσει τη κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Βιστωνίδα, μετά την δέσμευση Τσολακίδη αν εκλεγεί Δήμαρχος, να τον χρίσει Αντιδήμαρχο Αβδήρων όλη τη 4ετία.


«ΜΑΛΩΝΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Στη γεν. συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, ακούστηκαν και πάλι «ενστάσεις» για το πρόσωπο του Μπαντάκ Χουσεϊν ώστε να τεθεί αυτός επικεφαλής.

«Χρειαζόμαστε ως Υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης για να μας ακολουθήσει η μειονότητα, ένα άφθαρτο πρόσωπο, μορφωμένο κλπ», τονίστηκε από τους περισσότερους με ιδιαίτερες αναφορές μάλιστα στο πρόσωπο της Υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηνής κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Τότε από τους παρόντες, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη Τσετίν που θέλει να έχει το «επάνω» χέρι, πρότεινε ως υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον οδηγό του κ. Γκιουλχάν, ενώ από τη πλευρά του ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ. Μετέ πρότεινε την υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου της «Τουρκικής» Ένωσης κ. Χατζή Χαλήλ Μεχμέτ. Μεταξύ των ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτό του νυν δημοτικού συμβούλου Ξάνθης και οδοντίατρου Μαλκότς Χασάν που θεωρείται σοβαρό πρόσωπο και συμπαθές στη τοπική κοινωνία, του δικηγόρου και πρώην βουλευτή Ορχάν Χατζηϊμπράμ κλπ.

Τελικά αποφασίστηκε αύριο Τετάρτη να γίνει μια τελευταία διαβούλευση όπου με ψηφοφορία θα εκλεγεί ο Πρόεδρος του Συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης και θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης.

Στόχος των μειονοτικών να εκλέξουν με τον αυτόνομο δημοτικό συνδυασμό 4-5 δημοτικούς συμβούλους και να κάνουν ακόμη πιο ΔΥΝΑΤΗ την παρουσία της ΙΣΟΤΗΤΑΣ στο νέο Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι «θα υπάρξει και δεύτερη Κυριακή στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη».
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/